Κατηγορίες

Search

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη
  -  Νέα   -  Λίγα λόγια για τη νέα σεζόν

Το Ίδρυμα που δημιούργησε ο Βασίλης και η Μαρίνα Θεοχαράκη και η οικογένειά τους για να προσφέρει στο Αθηναϊκό κοινό τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με την αυθεντική εικαστική δημιουργία, την υψηλή μουσική επαφή και τη φιλοσοφική σκέψη παρουσιάζει για τη σεζόν 2019-20 ένα πλούσιο πρόγραμμα που κινείται σε 4 + 2 άξονες: εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες και θεατρικά αναλόγια, διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Τον μεγάλο παραδοσιακό Κινέζο ζωγράφο Qi Baishi, ακολουθεί η περιπέτεια της ανθρώπινης μορφής στην ελληνική ζωγραφική του 20ού αιώνα και τον κύκλο ολοκληρώνει ο σύγχρονος και πάντα ανοιχτός στο μέλλον Δημήτρης Κούκος.

Στο μουσικό μέρος οι μεγάλοι ρομαντικοί με πρώτο τον «εορτάζοντα» Φρεντερίκ Σοπέν διαδέχονται μεγάλους ιμπρεσιονιστές, ενώ η παιδαγωγική διάσταση των μουσικοθεατρικών αναλογίων και της Συμμετοχικής Όπερας εμπλουτίζεται με τους διαγωνισμούς νέων ταλέντων της Μάγδας Μαυρογιάννη. Οι εικαστικές τέχνες διαλέγονται με το θέατρο στον Τουλούζ-Λωτρέκ του Χριστόφορου Χριστοφή, ενώ η φιλοσοφία, η ιστορία της τέχνης, η ψυχολογία, ο λόγος και οι πολιτικές επιστήμες υπηρετούνται από ένα πλούσιο πρόγραμμα με κορυφαίους διαλέκτες.

Τέλος, τα περισσότερα από 60 εκπαιδευτικά μας προγράμματα, που απευθύνονται σε ηλικίες από ενός έτους και επέκεινα, αντανακλούν την βαθιά επιθυμία των Ιδρυτών να συμβάλλουν στην καλλιέργεια των νέων και την δια βίου μάθηση.

Βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι η βιωματική σχέση με τις τέχνες αποκτάται μέσα από μια ολιστική εμπειρία και τότε λειτουργεί εποικοδομητικά για την καλλιέργεια και την ευτυχία μας.

Σας περιμένουμε, όπως κάθε χρόνο, και σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας, που μας προτρέπει να συνεχίζουμε και να βελτιωνόμαστε.

 

Υ.Γ.: Η εμπειρία συμπληρώνεται με τη γαστρονομία στο Café Merlin και συνεχίζεται στο σπίτι, μέσα από τα πρωτότυπα καλλιτεχνήματα που διατίθενται στο ArtShop του Ιδρύματος.

 

Φώτης Παπαθανασίου

Γενικός Διευθυντής

Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής

Β. & Μ. Θεοχαράκη

Leave a Comment