Amedeo

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Ακολουθήστε μας

Search

Ένα Ίδρυμα αφιερωμένο στις Καλές Τέχνες και την Μουσική

Ίδρυμα
Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη ιδρύθηκε το 2004, ως κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ο οργανισμός του επικυρώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα.

Το Μέγαρο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2007.

Η αποστολή μας

Το Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη έχει στο κέντρο των ενδιαφερόντων του τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική στην Ελλάδα και παγκοσμίως, με κύριο άξονα την εμφάνιση και εξέλιξη του μοντέρνου στον 20ό και 21ο αιώνα.

Οι στόχοι του Ιδρύματος είναι να ενθαρρύνει το κοινό να αναπτύξει έναν πλατύ και διεπιστημονικό διάλογο με τις εικαστικές τέχνες και την μουσική, να προβάλει το έργο Ελλήνων δημιουργών στο εξωτερικό, να χρησιμοποιήσει σύγχρονα μέσα για την διάδοση του περιεχομένου των δραστηριοτήτων του και να αναπτύξει δίκτυα συνεργασίας, συμπράξεις και ανταλλαγές.

Το Ίδρυμα επιδιώκει την επίτευξη των στόχων του με την διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων, συναυλιών, διαλέξεων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Ίδρυμα θέλει να φέρει κοντά του όλη την οικογένεια σε μέθεξη πνεύματος και τεχνών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους νέους επισκέπτες με στόχο την εκπαίδευση τους σε θέματα εικαστικών τεχνών και μουσικής, την καλλιέργεια αισθητικής παιδείας και την εξοικείωση με μουσειακούς χώρους.

από το 2007 έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από
3000
εκθέσεις, διαλέξεις και εκπαιδευτικά προγράμματα
Ιδρυτές

Το Ίδρυμα είναι μια έκφραση της επιθυμίας του Βασίλη και της Μαρίνας Θεοχαράκη να συμβάλλουν στον κόσμο της τέχνης και της μουσικής με έναν τρόπο που να υπερβαίνει τη μεμονωμένη ενεργό συμμετοχή τους στις τέχνες.

Οι ιδρυτές

O Βασίλης και η Μαρίνα Θεοχαράκη, είναι η έμπνευση και η κατευθυντήρια δύναμη του Ιδρύματος.

Ο Βασίλης Θεοχαράκης είναι μια πολυσύνθετη προσωπικότητα στο τιμόνι ενός δυναμικού και διαφοροποιημένου ομίλου επιχειρήσεων μεγάλης εμβέλειας: από την αυτοκινητική βιομηχανία, τις τραπεζικές εργασίες, την κατασκευή και την υγειονομική περίθαλψη, στα καλλυντικά, τα ψηφιακά συστήματα και τη ναυτιλία.

Mια εξίσου σημαντική διάσταση της ζωής του είναι η ζωγραφική. Παράλληλα με τις νομικές σπουδές του, παρακολούθησε μαθήματα με δάσκαλο τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο, Σπύρο Παπαλουκά. Η πρώτη έκθεσή του ήταν το 1957 στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων στη Μόσχα και από τότε έχει εκθέσει έργα του εντός και εκτός Ελλάδος, μέρος των οποίων κοσμεί σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Του έχουν απονεμηθεί οι τίτλοι: Chevalier de La Légion d’ Honneur της Γαλλικής Δημοκρατίας, Άρχων Χαρτουλάριος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και και του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας.

Η Μαρίνα Θεοχαράκη έχει ενεργή σχέση με τις τέχνες εδώ και πολλά χρόνια, με πολλές εκθέσεις και επιμέλειες εκδόσεων στο ενεργητικό της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Παρακολουθώντας την εξέλιξη των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με συναίσθηση της ευθύνης που μας βαρύνει όλους, το Ίδρυμά μας αναστέλλει τη λειτουργία του, έως το τέλος Μαρτίου.
Οτιδήποτε νεότερο, θα αναρτάται στην ιστοσελίδα μας, αλλά και στα κοινωνικά μας δίκτυα.
Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα παρόλα αυτά θα συνεχίσει να παραμένει ανοιχτό, προσφέροντας καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για όλες τις παραγγελίες.