Amedeo

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Ακολουθήστε μας

Search

Τον εαυτό μου θα γνωρίσω και από την αρχή θα ξεκινήσω! | Για παιδιά 8-12 ετών
  -  Τον εαυτό μου θα γνωρίσω και από την αρχή θα ξεκινήσω! | Για παιδιά 8-12 ετών

Ημερομηνία/Ώρα
05/04/2020
11:00 - 12:30

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη


«Αυτό που αρέσει περισσότερο στο παιδί είναι το θέατρο, με άλλα λόγια η μεταμόρφωση της πραγματικότητας, όπως αυτή του παραδίδεται από έξω, σε κάτι που το ίδιο δημιουργεί.» (Evreinov, 1927)

 

Ένας νέος κύκλος εργαστηρίων Δραματοθεραπείας ξεκινά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, όπου το παιχνίδι παίρνει μια συμβολική διάσταση και μέσα από τη δημιουργία εικόνων, παιχνίδια φανταστικών ρόλων και τη χρήση των εικαστικών μέσων, δημιουργείται ένας ασφαλής χώρος όπου το παιδί μπορεί να εκφράσει, να δώσει νέο νόημα και να προσεγγίσει με πιο λειτουργικό τρόπο την πραγματικότητα γύρω του και μέσα του. Με την Λουκία Αποστολίδη, Ψυχολόγο, Msc Ψυχολόγο της Υγείας, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Δραματοθεραπεύτρια.

 

3 Νοεμβρίου 2019

Η μάσκα μου, η περσόνα που παρουσιάζομαι.

Το παιδί θα δημιουργήσει στη μάσκα του μια εικόνα ενός χαρακτήρα που χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του. Αντικρίζοντας την και παίζοντας με αυτήν έρχεται πιο κοντά στην συνειδητοποίηση του χαρακτήρα του απέναντι στους άλλους. Έχει τη δυνατότητα να δουλέψει με χαρακτηριστικά και συμπεριφορές του.

 

15 Δεκεμβρίου 2019

Η προσωπική μου ιστορία σε ένα γεννεόγραμμα. Δημιουργώντας μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής και του κολάζ, το δικό του προσωπικό γενεαλογικό δέντρο, το παιδί έχει την δυνατότητα να προβάλει μπροστά του τους σημαντικούς άλλους, τις επιρροές τους, τα οικογενειακά μοτίβα και αξίες. Η συνάντηση θα κλείσει με το προσωπικό οικόσημο του καθενός με βάση τα στοιχεία που εκτιμά στην οικογένειά του.

 

26 Ιανουαρίου 2020

Δημιουργώντας τον προσωπικό μου ασφαλή χώρο. Το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να εξωτερικεύσει εικόνες, σημεία, σύμβολα και ένα περιβάλλον που του προσφέρει ασφάλεια να είναι ο εαυτός του και να νιώθει καλά, μέσα από τη δημιουργία του δικού του «προσωπικού σπιτιού». Θα έχει τη δυνατότητα μέσα από τη φαντασία του να το χτίσει όπου έχει ανάγκη και να το στολίσει με όσα αντικείμενα επιθυμεί.

 

16 Φεβρουαρίου 2020

Το δικό μου τοτέμ.

Μέσα από τη δημιουργία ενός προσωπικού χαρακτήρα σε μια φυλή, το παιδί έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει έναν προσωπικό ρόλο που θα συνδιαλέγεται με τα άλλα μέλη του κοινωνικού συστήματος. Πόσο μάλλον μέσα από τις ινδιάνικες ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να είναι άμεσες και δυνατές απεικονίσεις και προβολές του εσωτερικού τους κόσμου. Δημιουργώντας το τοτέμ του, θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να προβάλει πάνω σε αυτό τα προσωπικά χαρίσματα, τις πεποιθήσεις και τις ανάγκες του ώστε να τις δει μπροστά του και να τις «τιμήσει».

 

8 Μαρτίου 2020

Ο δικός μου – ο ήρωας του εαυτού μου.

Με τη δημιουργία του Body Image του παιδιού, θα προκύψουν οι δυνατότητες, τα εργαλεία, τα δυνατά στοιχεία του, τα οποία θα καταφέρει να τα παρατηρήσει φτιαγμένα μπροστά από το ίδιο. Ένας πολύ καλός τρόπος για την επεξεργασία της αυτοεκτίμησης, αυτογνωσίας και για την τόνωση της αυτοπεποίθησης.

 

5 Απριλίου 2020

Εγώ και οι αισθήσεις μου – πώς αντιλαμβάνομαι τον κόσμο.

Η επαφή και η γνωριμία ξανά με το σώμα, με τις αισθήσεις, φέρνουν το παιδί πιο κοντά στην ενεργοποίηση του ενστίκτου του. Είναι απαραίτητο ένα παιδί να αναγνωρίζει τα σήματα που του στέλνει το σώμα του και να τα αποκωδικοποιεί για καλύτερη υγεία, επικοινωνία και απόλαυση της ζωής του.

 

10 Μαΐου 2020

Το πηγάδι των επιθυμιών. 

Διερεύνηση βαθύτερων αναγκών και εσωτερικών ευχών μέσα από παραμύθι και κατευθυνόμενη φαντασία. Μαθαίνουμε να διεκδικούμε, να βάζουμε στόχο και να μαζεύουμε εργαλεία για την επίτευξη των επιθυμιών μας.

 

Κυριακή, 11:00-12:30

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

 

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Παρακολουθώντας την εξέλιξη των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με συναίσθηση της ευθύνης που μας βαρύνει όλους, το Ίδρυμά μας αναστέλλει τη λειτουργία του, έως το τέλος Μαρτίου.
Οτιδήποτε νεότερο, θα αναρτάται στην ιστοσελίδα μας, αλλά και στα κοινωνικά μας δίκτυα.
Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα παρόλα αυτά θα συνεχίσει να παραμένει ανοιχτό, προσφέροντας καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για όλες τις παραγγελίες.