Amedeo

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Ακολουθήστε μας

Search

Εργαστήριο Ζωγραφικής | Για ενήλικες
  -  Εργαστήριο Ζωγραφικής | Για ενήλικες

Ημερομηνία/Ώρα
20/10/2021
17:30 - 20:30

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη


Κύκλος 1 Θάλασσα

Με αφορμή τα έργα του Κώστα Τσόκλη, μπαίνουμε στη «μαγεία» της τέχνης του και παρατηρούμε τις ιδιαιτερότητες του δικού του τοπίου. Αναζητώντας τρόπους έκφρασης του θέματος «θάλασσα», «νερό», «βράχια», «βυθός», «αντανακλάσεις», απομονώνουμε αυτά τα θέματα, τα παρατηρούμε και τα ζωγραφίζουμε, χρησιμοποιώντας ακουαρέλα, ακρυλικό, αλλά και ανάγλυφα υλικά. Με την εικαστικό Ελένη Δελή.

 

20, 27 Οκτωβρίου, 3, 10, 24 Νοεμβρίου, 1 Δεκεμβρίου 2021

 

Κύκλος 2 Τέχνη, ελληνική παράδοση, μυθολογία και ιστορία I

Με αφετηρία την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του σημαντικού καλλιτέχνη Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, περιηγούμαστε στα έργα του, τον «ζωγραφίζουμε», αλλά και καταπιανόμαστε με θέματα παράδοσης, μυθολογίας και ιστορίας. Ερχόμαστε σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες, μέσα από τη νεοελληνική και τη σύγχρονη τέχνη, που διαπραγματεύτηκαν τέτοια θέματα, μέσα από το χώρο των εικαστικών και του θεάτρου. Παρατηρούμε φόρμες μέσα από την παραδοσιακή και λαϊκή μας εικονογραφία, μυθικές φιγούρες και αναζητάμε προσωπικούς και σύγχρονους τρόπους έκφρασης. Με την εικαστικό Ελένη Δελή.

 

19, 26 Ιανουαρίου, 2, 9, 16, 23 Φεβρουαρίου 2022

 

Κύκλος 3 Τέχνη, Ελληνική παράδοση, Μυθολογία & Ιστορία II

Σε συνέχεια του προηγούμενου κύκλου, θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε στον τρισδιάστατο χώρο, θέματα που βασίζονται στη ζωγραφική του Θεόφιλου, στο θέατρο σκιών, σε θέματα της ελληνικής παράδοσης και μυθολογίας και θα μάθουμε να κατασκευάζουμε μια κουίντα θεάτρου. Με τον εικαστικό Ανάργυρο Πασχάλη.

 

6, 13 Απριλίου, 4, 11, 18, 25 Μαΐου 2022

 

Τετάρτη, 17:30-20:30

Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 140€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

 

Μέτρα προστασίας από τον covid-19

Στο πρόγραμμα τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων από τον covid-19.

 

Ελένη Δελή

Μετά την αποφοίτησή της από την Α.Σ.Κ.Τ. (1992) μέχρι σήμερα δουλεύει σαν καλλιτέχνης παρουσιάζοντας το εικαστικό της έργο σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Παράλληλα, εργάστηκε στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης, διδάσκοντας ζωγραφική, ελεύθερο και βασικό σχέδιο σε ιδιωτικές σχολές. Επίσης, δίδαξε σε πολιτιστικά κέντρα, σε Ι.Ε.Κ., καθώς και σε τμήματα κολεγίων προετοιμάζοντας portfolios για την εισαγωγή υποψηφίων σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα, εργάστηκε για σειρά ετών στα επιμορφωτικά τμήματα ανηλίκων του Πολιτιστικού Κέντρου Χολαργού και του Πολιτιστικού Κέντρου Χαλκίδας ως δασκάλα εικαστικών, στο Κέντρο Τεχνών Πλάκα ως καθηγήτρια ελευθέρου σχεδίου για προετοιμασία υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, βασικού σχεδίου και προετοιμασία portfolios για εισαγωγή σε ξένα πανεπιστήμια, ως καθηγήτρια καλλιτεχνικών μαθημάτων στα Τοσίτσεια Αρσάκεια Δημοτικά Σχολεία Εκάλης, ως καθηγήτρια ελευθέρου σχεδίου και τεχνολογίας του χρώματος στα ΙΕΚ Δομή, ως επιμορφώτρια εικαστικών στα τμήματα ενηλίκων Δήμου Νέας Ερυθραίας. Εργάζεται μέχρι σήμερα ως καθηγήτρια καλλιτεχνικών μαθημάτων στην Ελληνογερμανική Αγωγή. Επίσης, συνεργάζεται με το Ίδρυμα Εικαστικών και Μουσικής Β.& Μ. Θεοχαράκη ως επιμορφώτρια στα τμήματα Ζωγραφικής Ενηλίκων καθώς και με τον Σύλλογο Γονέων Παπάγου ως επιμορφώτρια Ζωγραφικής Ανηλίκων.

 

Ανάργυρος Πασχάλης

Ο Ανάργυρος Πασχάλης κατάγεται από την Ερμιόνη Αργολίδας. Το 1990 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου-Τήνου με καθαρό προσανατολισμό στον τομέα της Γλυπτικής και Μαρμαροτεχνίας. Ακολούθησαν μαθήματα γραφιστικής στις σχολές ΑΚΤΟ. Φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (1999-2004) με κατεύθυνση ζωγραφικής και καθηγητές τους Βαλαβανίδη και Μανουσάκη. Το 2001 φοίτησε με υποτροφία Erasmus στο Middlessex University School of Fine Arts στο Λονδίνο. Ακολούθησαν δύο κρατικές υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ. και μία βράβευση από την Eurobank ως αριστούχος απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων (2005), Pro-Art Gallery (2008), P&M Art works Gallery, Κάνσας, Η.Π.Α. (2017), Φεστιβάλ Ερμούπολης, Σύρος (2018). Έχει λάβει μέρος σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Biennale νέων εικαστικών στην Ύδρα, Πινακοθήκη Αθηνών, Εικαστικό Επιμελητήριο, Art Athina, Shanghai Federation of Literary & Arts Circles, Shanghai International Culture Association στο SHANGHAI ARTISTIC ASSOCIATION CREATIVE CENTRE (2013, 2015), Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών (2018), Maison De La Grece, Παρίσι (2019)). Έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Carlus Padrisa (La Furadels Baus) στο ορχηστικό έργο Trilogia Romana του Ottorino Respighi στις Terme di Caracalla στη Ρώμη (Φεστιβάλ της Όπερας της Ρώμης). Επίσης, φιλοτέχνησε το εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης του μυθιστορήματος του Santiago Amigorena Τα τελευταία μου λόγια, όπως και το εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου Αντίο τώρα, τα λέμε αύριο του William Maxwell (εκδόσεις Gutenberg) και είχε την τιμή να φιλοτεχνήσει το βραβείο πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Από το 2015 έργο του φιλοξενείται στη μόνιμη έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Αθηνών δίπλα σε έργα των Παρθένη, Γκίκα, Μπουζιάνη και άλλων καταξιωμένων εικαστικών. Επίσης, έργα του βρίσκονται στη συλλογή της Eurobank, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών και σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Βρυξέλλες, Κουβέιτ και Η.Π.Α.