Amedeo

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Ακολουθήστε μας

Search

Ένας αφράτος κόσμος | Για παιδιά 4-6 ετών
  -  Ένας αφράτος κόσμος | Για παιδιά 4-6 ετών

Ημερομηνία/Ώρα
28/04/2024
11:00 - 12:30

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη


 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βάση την έκθεση «Μιχάλης Οικονόμου: η αλχημεία της ζωγραφικής».

 

14 Απριλίου 2024

Βρες τη φιγούρα – Η ανθρώπινη μορφή στο έργο του Μιχάλη Οικονόμου.

Ο Μιχάλης Οικονόμου έμεινε γνωστός για το τοπία και την απεικόνιση της φύσης. Ελιές και κυπαρίσσια παίρνουν κεντρικό ρόλο σε πολλούς από τους πίνακες του έργου του. Μέσα από το ρομαντικό, αχλό φως του ζωγράφου, μοιάζουν συχνά να γέρνουν το ένα στο άλλο, σαν να μιλούν σε έναν διάλογο παλιό και αρχέγονο.

Και όμως, μέσα στους πιο πολλούς από τους πίνακες του υπάρχουν ανθρώπινες φιγούρες. Μικρές, διακριτικές αλλά διακριτές λένε τη δική τους ιστορία μέσα από τα έργα του ζωγράφου.

Αναζητούμε μαζί με τα παιδιά αυτές τις φιγούρες, τις παρατηρούμε και τις γνωρίζουμε. Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα; Τι συναισθήματα μπορεί να κρύβουν; Ποια είναι η σχέση τους με το τοπίο γύρω τους;

Τα παιδιά εμπνέονται από το έργο του Οικονόμου και «κρύβουν» τις δικές τους ανθρώπινες μορφές στα δικά τους έργα.

 

28 Απριλίου 2024

Αντικατοπτρισμοί – Παιχνίδια με το νερό και την αντανάκλαση στο έργο του Μιχάλη Οικονόμου.

Πόσο αγαπούσε τα θαλασσινά τοπία ο Μιχάλης Οικονόμου. Σπίτια και βάρκες, δέντρα και μύλοι, όλα πλάι στη θάλασσα και στο υγρό στοιχείο. Ένας άλλος κόσμος καθρεπτίζεται μέσα στο νερό και αυτοί οι αντικατοπτρισμοί παίρνουν τη δική τους ζωή, δίνουν μια ρευστότητα στο έργο του Οικονόμου.

Θα παρατηρήσουμε αυτές τις αντανακλάσεις, θα αφουγκραστούμε τις ιστορίες που έχουν να μας πουν και θα τους πούμε και εμείς στις δικές μας. Μέσα από παιχνίδια με καθρέπτες και νερό, θα πειραματιστούμε με την έννοια του αντικατοπτρισμού, θα δούμε πώς μοιάζει ο κόσμος μας μέσα από αυτά και θα πλάσουμε τους δικούς μας πίνακες με αυτή την τεχνική.

 

Σχεδιασμός-Υλοποίηση-Εμψύχωση: Παραμυθοκόρες (Αντωνία Βέλλιου, Βασιλεία Βαξεβάνη).

 

14, 28 Απριλίου 2024

Κυριακή, 11:00-12:30

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

Κόστος συμμετοχής Φίλων THF: 18€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 20

 

 

  • Όλα τα υλικά του εργαστηρίου παρέχονται από το Ίδρυμα.
  • Για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος οι συνοδοί των παιδιών δεν παραμένουν στην αίθουσα διεξαγωγής. Οι συνοδοί μπορούν να περιμένουν στον χώρο αναμονής στο ισόγειο του κτηρίου, να επισκεφθούν τις εκάστοτε εκθέσεις* και το πωλητήριο* του Ιδρύματος, είτε να απολαύσουν χαλαρωτικές στιγμές στο Café Merlin* (*δεν περιλαμβάνονται στο κόστος εισιτηρίου του προγράμματος).
  • Μεταφορές θέσεων επιτρέπονται έως και 48 ώρες πριν το σχετικό πρόγραμμα. Για τα προγράμματα που διεξάγονται Σαββατοκύριακο έως την Παρασκευή στις 15:00. Επιστροφές του αντιτίμου του εισιτηρίου γίνονται μόνο σε περίπτωση ακύρωσης του σχετικού προγράμματος από το Ίδρυμα.

 

 

Βασιλεία Βαξεβάνη

Η Βασιλεία Βαξεβάνη αγαπούσε πάντα τις ιστορίες και είναι τυχερή, γιατί η δουλειά της ως επαγγελματίας αφηγήτρια είναι να μοιράζεται ιστορίες. Σπούδασε στην Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης στην Αθήνα και εμπλούτισε τις εμπειρίες της με σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με την αφήγηση και το παιδί. Είναι μέλος της ομάδας αφήγησης Παραμυθοκόρες και μαζί πραγματοποιούν παραστάσεις με παραμύθια, μύθους και θρύλους από όλο τον κόσμο. Συνεργάζεται με την Athens Comics Library, όπου πραγματοποιεί εργαστήρια για σχολεία, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς με κέντρο την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική πτυχή της τέχνης των comics. Ως Baytna Hub Facilitator της Athens Comics Library, δουλεύει με παιδιά προσφύγων και μεταναστών προσχολικής ηλικίας. Είναι και μαμά δύο μπόμπιρων.

 

 

Αντωνία Βέλλιου

Η Αντωνία Βέλλιου ταξίδευε από παιδί μέσα από τα βιβλία και τις ιστορίες σπουδαίων συγγραφέων. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης και φροντίζει να εξελίσσεται συνέχεια τόσο στην αφήγηση όσο και στην επικοινωνία της με τα παιδιά. Η ανάγκη της για εξέλιξη και βαθύτερη επικοινωνία την οδήγησε στην NLP Greece όπου σπούδασε και έκανε το master της στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό. Είναι μέλος της ομάδας αφήγησης Παραμυθοκόρες και μαζί κάνουν παραστάσεις και εργαστήρια σχετικά με την αφήγηση. Συνεργάστηκε για πάνω από δέκα χρόνια με το Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης, όπου σχεδίαζε και υλοποιούσε πρωτότυπα προγράμματα για σχολεία, οικογένειες και παιδιά αλλά και με άλλους φορείς και σχολεία σε όλη την Ελλάδα.