Το παρόν του παρελθόντος
Σεπτέμβριος 3, 2018
Πώς θα γίνουμε οι γονείς που χρειάζονται τα παιδιά μας
Σεπτέμβριος 4, 2018

Η τέχνη του Κολάζ

Ένα εργαστήριο γεμάτο φαντασία και δημιουργικότητα ξεκινάει στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και χωρίζεται σε δύο κύκλους εργαστηριών. Η μικτή αυτή τεχνική προσθέτει στοιχεία της ζωγραφικής στη γλυπτική και αντίστροφα, δημιουργεί όγκους στις δύο διαστάσεις και γραμμικές διατάξεις στα τρισδιάστατα γλυπτά. Με την ζωγράφο Βασιλική Γεροκώστα

 

Κύκλος 1,  Συνθέσεις από υφάσματα

Μικρή εισαγωγή στην τεχνική του κολάζ γενικά με έργα αναφοράς. Εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερες υφές, τις χρωματικές συνθέσεις και διακοσμητικά μοτίβα των υφασμάτων, τα κολάζ που προκύπτουν από τη χρήση τους προσδίδουν μια αίσθηση της εικόνας απτή.

 

13, 20, 27 Μαρτίου

 

Κύκλος 2, Συνθέσεις από οποιαδήποτε έντυπη μορφή χαρτιού

Η κοινότυπη οπτική πληροφορία αποκτά πλαστική άποψη με αισθητικό αποτέλεσμα και ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι επιλογές των εικόνων που θα επικολληθούν και οι αποφάσεις σχετικά με το πού και το πώς, τα ίχνη του ψαλιδιού, του σκισίματος και της αλληλο-επικάλυψης, απελευθερώνουν έννοιες και εικόνες ελεγχόμενες ή τυχαίες, εντελώς προσωπικές και αποκαλυπτικές, κρύβοντας πολλές φορές δυνατές εκπλήξεις.  Η απελευθέρωση των εννοιών έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία συνθέσεων που αποτελούν σχόλια πάνω στα αιώνια θέματα της τέχνης αλλά και στην σύγχρονη πραγματικότητα.

 

3, 10, 17 Απριλίου

 

Τετάρτη 18:00-20:00

 

Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο: 80€

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

Απρίλιος 10 @ 18:00
18:00