Amedeo

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Ακολουθήστε μας

Search

Η φύση των πραγμάτων | Για παιδιά 8-12 ετών
  -  Η φύση των πραγμάτων | Για παιδιά 8-12 ετών

Ημερομηνία/Ώρα
04/04/2020
16:00 - 17:30

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη


9 Νοεμβρίου 2019

Σπίνοι του Δαρβίνου. Τρέξτε μαζί τους στον αγώνα για την επιβίωση!

Οι σπίνοι αυτοί ζουν στα νησιά Γκαλάπαγκος και συναντήθηκαν με τον Δαρβίνο το 1835. Δεν είναι πολύ φανταχτεροί, αλλά οι επιστήμονες ενθουσιάζονται μαζί τους! Με αφορμή τη μεγάλη τους ποικιλία και τις ξεχωριστές διατροφικές τους συνήθειες, από φρούτα μέχρι αίμα(!), σε αυτό το εργαστήριο θα γνωρίσουμε τη Φυσική Επιλογή, την κινητήρια δύναμη της Εξέλιξης των Ειδών της Γης. Η επιβίωση όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση! Σε ομάδες οπλιζόμαστε με τα ράμφη μας και τρέχουμε στον συλλογικό αγώνα του είδους μας για την επιβίωση. Υπάρχει ένας νικητής ή μήπως υπάρχουν θέσεις για όλους;

 

14 Δεκεμβρίου 2019

Οι περιπέτειες μιας άτακτης σταγόνας.

Πόσο καλά ξέρετε το νερό και τις μεταμορφώσεις του; Τι συμβαίνει μέσα σε μια σταγόνα; Ελάτε να ξανασυστηθούμε με το νερό, να πειραματιστούμε για να  ανακαλύψουμε τις ιδιότητές του, να βυθιστούμε μέσα στον μυστικό του κόσμο χρησιμοποιώντας το μικροσκόπιο και να συζητήσουμε τη σημασία του. Ένα διαδραστικό εργαστήριο για παιδιά γεμάτο δροσιά και εκπλήξεις!

 

11 Ιανουαρίου 2020

Τα σημεία στην υδρόγειο.

Σε ποιο μέρος θα θέλατε να ταξιδέψετε πάνω στη Γη; Γνωρίζατε ότι τα ταξίδια

αρέσουν και σε άλλους ζωντανούς οργανισμούς; Ελάτε να βρούμε στο χάρτη τις

εκπληκτικές διαδρομές των πιο ταξιδιάρικων ζώων και να ερευνήσουμε γιατί αυτοί οι περιηγητές αφιερώνουν όλη τους τη ζωή στο ταξίδι.

 

1 Φεβρουαρίου 2020

Τα φυτά μαγειρεύουν.

Καμιά φορά ξεχνάμε ότι είναι ζωντανά, αλλά τα φυτά ζούσαν στη Γη πριν από εμάς! Χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε. Ελάτε να ταξιδέψουμε στο μαγικό τους κόσμο και να γνωρίσουμε τη γλυκιά μαγειρική τους! Μέσα από το πείραμα, την παρατήρηση και την πολύτιμη γνώση από τα βιβλία, ανακαλύπτουμε τη θαυμαστή διαδικασία της φωτοσύνθεσης και τα δώρα που μας προσφέρει.

 

7 Μαρτίου 2020

Βουτιά στον μικρόκοσμο!

Μπορεί να μην τα βλέπουμε, αλλά είναι εκεί.  Στα βάθη μιας μικρής σταγόνας υγρού, στον κόκκο της άμμου, πάνω στην άκρη του χεριού μας,  υπάρχει  ένας ολόκληρος κόσμος, ένα καινούργιο, υπέροχο, διαφορετικό σύμπαν. Βακτήρια, μικρόβια, μικροοργανισμοί, συμβιώνουν και αλλάζουν μορφή με μόνο σκοπό την συνέχιση της ζωής.  Ελάτε να ανακαλύψουμε αυτούς τους καινούργιους φίλους, να  κατανοήσουμε τις λειτουργίες και τους σκοπούς τους και να μάθουμε πώς να ζούμε μαζί τους εν ειρήνη!

 

4 Απριλίου 2020

Επιχείρηση: Πασχαλινά Διαστημικά Αυγά.

Πριν από οποιαδήποτε αποστολή στο διάστημα, μεγάλες ομάδες επιστημόνων εργάζονται για πολύ καιρό σχεδιάζοντας, πραγματοποιώντας δοκιμές και μετρήσεις, αξιολογώντας και παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά τους. Μία τέτοια διαδικασία θα ακολουθήσουμε κι εμείς για να ανταποκριθούμε σε μία πρόκληση: να ρίξουμε αυγά από μεγάλο ύψος χωρίς να σπάσουν! Οι μικροί επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία, την κριτική σκέψη και τη συνεργασία για να πετύχουν τον σκοπό τους. Θα τα καταφέρουν με την τελική δοκιμασία ή θα σπάσουν τα αυγά;

 

9 Μαΐου 2020

Η Επιστήμη της Άνοιξης.

Η εποχή αλλάζει από τον Μάρτιο! Ας μην χάσουμε την ευκαιρία να μάθουμε πώς αλλάζουν οι εποχές, τι σχέση έχουν με το Διάστημα, τι συμβαίνει την Άνοιξη στους αγρούς και πώς τα λουλούδια συνεργάζονται με τα έντομα. Μας βοηθούν τα βιβλία της Βιβλιοθήκης μας, το μικροσκόπιο, διερευνητικές δραστηριότητες και εντυπωσιακά πειράματα.

 

Με την ομάδα Άνασσα.

 

Σάββατο, 16:00-17:30

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

 

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Παρακολουθώντας την εξέλιξη των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με συναίσθηση της ευθύνης που μας βαρύνει όλους, το Ίδρυμά μας αναστέλλει τη λειτουργία του, έως το τέλος Μαρτίου.
Οτιδήποτε νεότερο, θα αναρτάται στην ιστοσελίδα μας, αλλά και στα κοινωνικά μας δίκτυα.
Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα παρόλα αυτά θα συνεχίσει να παραμένει ανοιχτό, προσφέροντας καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για όλες τις παραγγελίες.