Amedeo

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Ακολουθήστε μας

Search

Χρησιμοποιημένο αλλά χρήσιμο! | Για παιδιά 7-12 ετών
  -  Χρησιμοποιημένο αλλά χρήσιμο! | Για παιδιά 7-12 ετών

Ημερομηνία/Ώρα
29/03/2020
13:00 - 15:00

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη


Τι είναι κοινό σε όλους; Ο πλανήτης μας, η Γη! Η παγκόσμια ημέρα της Γης θα έπρεπε να είναι κάθε μέρα. Ελάτε να τη βοηθήσουμε και να μάθουμε πώς να την τιμάμε καθημερινά μέσω της ανακύκλωσης. Συλλέγουμε τα δικά μας υλικά μέσα από την καθημερινότητα, στα οποία δίνουμε ξανά ζωή χρησιμοποιώντας τα στο έργο που δημιουργούμε με σκοπό να κατανοήσουμε ακόμα περισσότερο τη σημασία της ανακύκλωσης.

Το ανακυκλωμένο βιομηχανικό υλικό για την κατασκευή αυτοκινήτων είναι η έμπνευση και η δημιουργία του έργου ανακύκλωσης στο εκπαιδευτικό αυτό. Το οξύ υλικό διαβρώνει τις επιφάνειες και παραμορφώνει ό, τι βρει στο πέρασμα του. Επιφάνειες που έχουν διαβρωθεί από το οξύ είναι η πηγή έμπνευσης των μικρών καλλιτεχνών μας αλλά όχι μόνο… Όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά είναι ευπρόσδεκτα σε αυτό το πρόγραμμα! Με την εικαστικό Έφη Τσουλουχοπούλου.

 

24 Νοεμβρίου 2019
Στην αρχαία Αθήνα ο Νοέμβριος ισοδυναμούσε με το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα Πυανοψιώνα. Την περίοδο αυτή οι Αθηναίοι γιόρταζαν τα Χαλκεία, κατά τα οποία οι σιδεράδες της πόλης τιμούσαν τον προστάτη θεό τους, Ήφαιστο. Ελάτε να γιορτάσουμε και εμείς με το δικό μας τρόπο και να δημιουργήσουμε ένα κολάζ από μέταλλα. Μάζεψε ό, τι μέταλλο θα ήταν για πέταμα και φέρε το μαζί σου στο πρόγραμμα. Ενημερώσου για την ανάκτηση των απορριπτόμενων μετάλλων και την ακόλουθη ανακύκλωση τους!

 

15 Δεκεμβρίου 2019
Ο Δεκέμβριος, ο μήνας της γιορτής και των Χριστουγέννων! Ήξερες όμως ότι είναι και ο μήνας με τις λιγότερες ώρες φωτός στο βόρειο ημισφαίριο; Σε αυτό το εργαστήριο θα φτιάξουμε τα πιο ωραία στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά για να «φωτίσουν» το χριστουγεννιάτικο μας δέντρο. Ξέρεις κατά πόσο επηρεάζεται μια πολική αρκούδα στον βόρειο πόλο όταν αφήνουμε άσκοπα την πόρτα του ψυγείου μας ανοιχτή; Ενημερώσου για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την εξοικονόμηση ενέργειας.

 

12 Ιανουαρίου 2020
Ο πρώτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από τον θεό των Ρωμαίων, τον Ιανό (Janus). Ο Ιανός ήταν θεός με δύο πρόσωπα. Τα δυο του πρόσωπα συμβόλιζαν την αρχή και το τέλος, τη νιότη και το γήρας, την είσοδο και την έξοδο. Τι είναι χρήσιμο και τι άχρηστο; Ελάτε να χρησιμοποιήσουμε το άχρηστο υλικό και να μάθουμε περισσότερα για τα άχρηστα- χρήσιμα υλικά. Μαζεύουμε μπουκάλια, καπάκια, παιχνίδια, κουμπιά, κρεμάστρες, άδεια κουτάκια, κουκουνάρια, κόλλες και δημιουργούμε ένα γλυπτό.

 

23 Φεβρουαρίου 2020
Το όνομα του Φεβρουαρίου προέρχεται από το λατινικό ρήμα februare (εξαγνίζω, καθαίρω), λόγω των τελετών εξαγνισμού και καθαρμού που τελούνταν στη Ρώμη (Februa και Feralia), από τις οποίες προέρχονται οι μεταγενέστερες γιορτές των Απόκρεω και οι εκδηλώσεις του Καρνάβαλου! Ελάτε να μεταμφιεστούμε και να δημιουργήσουμε μάσκες από χαρτί. Συλλέξτε χαρτιά από περιοδικά από ό, τι σας εμπνέει και ελάτε να μασκαρευτούμε… Προτού όμως βάλουμε τις μάσκες, ξέρετε από τι φτιάχνεται το χαρτί; Πόσα δέντρα κόβονται για να φτιαχτεί ένα βιβλίο; Αν κοπούν όλα τα δέντρα τι συνέπειες θα έχουμε στη γη και στους ανθρώπους;

 

29 Μαρτίου 2020
Μια από τις σημαντικότερες γιορτές στην αρχαία Ελλάδα ήταν τα Εν Άστει Διονύσια ή Μεγάλα Διονύσια, προς τιμή του θεού Διονύσου και πραγματοποιούταν τον Μάρτιο. Γιορτή που περιλάμβανε πομπές με θυσίες και διαγωνιστικές θεατρικές παραστάσεις. Έχετε αναρωτηθεί πώς μπορούμε να σταματήσουμε να θυσιάζουμε τον πλανήτη μας μαθαίνοντας πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση των μπαταριών; Οι μπαταρίες περιέχουν μέταλλα που, επειδή είναι βαρύτερα από τον σίδηρο, τα ονομάζουμε βαρέα μέταλλα. Γνωρίζετε ότι αν δεν ανακυκλωθούν σωστά, τότε ελευθερώνονται στο περιβάλλον, μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα και από εκεί καταλήγουν στον οργανισμό μας; Ελάτε να κατασκευάσουμε το δικό μας φωτιστικό που δε θα χρειάζεται μπαταρίες για να μας φωτίζει.

 

10 Μαΐου 2020
Ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών και της βλάστησης. Ο μήνας που μας προετοιμάζει για το καλοκαίρι και τη θάλασσα. Προτού αρχίσουμε τις βουτιές είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για τα πλαστικά σκουπίδια στις θάλασσες και στις ακτές. Η αντοχή τους ως υλικά αποτελεί και το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό κίνδυνο, καθώς παραμένουν στη γη και στο νερό για πάρα πολλά χρόνια, αποτελώντας την κύρια πηγή μόλυνσης των ωκεανών και το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη θαλάσσια ζωή. Ελάτε να μάθουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τις όμορφες παραλίες μας και να δημιουργήσουμε ένα στεφάνι από πλαστικά για να θυμόμαστε πάντα την επικινδυνότητα τους.

 

Κυριακή, 13:00-15:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

 

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Χρησιμοποιημένο αλλά χρήσιμο! αποτελεί συνεργασία του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη με την «ΣΥΔΕΣΥΣ Α.Ε», εταιρεία με σκοπό την εναλλακτική διαχείριση των χρησιμοποιημένων συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας μολύβδου -οξέως και νικελίου– καδμίου για όλη την Ελληνική Επικράτεια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Παρακολουθώντας την εξέλιξη των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με συναίσθηση της ευθύνης που μας βαρύνει όλους, το Ίδρυμά μας αναστέλλει τη λειτουργία του, έως το τέλος Μαρτίου.
Οτιδήποτε νεότερο, θα αναρτάται στην ιστοσελίδα μας, αλλά και στα κοινωνικά μας δίκτυα.
Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα παρόλα αυτά θα συνεχίσει να παραμένει ανοιχτό, προσφέροντας καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για όλες τις παραγγελίες.