Amedeo

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Ακολουθήστε μας

Search

ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά | Για παιδιά 6-12 ετών
  -  ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά | Για παιδιά 6-12 ετών

Ημερομηνία/Ώρα
28/03/2020
12:00 - 13:30

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη


Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for children and Youth), που ήρθε στην Ελλάδα από τον ΑΚΤΟ, σε συνεργασία με τη DESIGNEMBASSADOR.COM, συνεχίζει τη δράση του και το φθινόπωρο, με νέους κύκλους εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 4 έως 5 και από 6 έως 12 ετών.

Τώρα, το δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική συνεχίζεται, με τον ίδιο πάντα στόχο, τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και, τελικά, να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

 

Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

 

ΚΥΚΛΟΣ 1: 5, 12, 19 Οκτωβρίου, 2 Νοεμβρίου 2019

Λαβύρινθος.

Δούρειος Ίππος (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ). 

Τα παιδιά επεξεργάζονται σε μακέτα οικεία θέματα από την Ελληνική μυθολογία, και τα κατασκευάζουν σε τρεις διαστάσεις μέσα από το δικό τους βλέμμα.            

         

ΚΥΚΛΟΣ 2: 11, 18, 25 Ιανουαρίου, 1 Φεβρουαρίου 2020

Σκοτεινό Δωμάτιο (Ι, ΙΙ).

Σπίτι για ένα Pokemon (I, II).

Τα παιδιά εισάγονται στη σκηνογραφία και τον σχεδιασμό του φωτισμού. Στη συνέχεια, εξασκούνται στην ενσυναίσθηση, κατασκευάζοντας το πρωτότυπο σπίτι για ένα Pokemon.               

 

ΚΥΚΛΟΣ 3: 21, 28 Μαρτίου, 4, 11 Απριλίου 2020

Μια πόλη σε πάζλ (Ι, ΙΙ).

Ο κήπος μου (Ι, ΙΙ).

Τα παιδιά εισάγονται στις βασικές έννοιες του πολεοδομικού σχεδιασμού, μέσα από ένα τρισδιάστατο παιχνίδι συλλογικής διαβούλευσης. Στη συνέχεια, ανακαλύπτουν την αρχιτεκτονική τοπίου, χρησιμοποιώντας αληθινά φυτά.

 

ΚΥΚΛΟΣ 4: 9, 16, 23, 30 Μαΐου 2020

Καστροπολιτείες (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ).

Πρωτότυπες Στέγες.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη ζωή στα κάστρα και τη δόμηση με πέτρα και τσιμέντο, μέσα από μία εντυπωσιακή κατασκευή. Στη συνέχεια, επεξεργάζονται την έννοια της κορυφογραμμής, στεγάζοντας τους πύργους τους.

 

Σάββατο, 12:00-13:30

Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 80€

 

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Παρακολουθώντας την εξέλιξη των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με συναίσθηση της ευθύνης που μας βαρύνει όλους, το Ίδρυμά μας αναστέλλει τη λειτουργία του, έως το τέλος Μαρτίου.
Οτιδήποτε νεότερο, θα αναρτάται στην ιστοσελίδα μας, αλλά και στα κοινωνικά μας δίκτυα.
Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα παρόλα αυτά θα συνεχίσει να παραμένει ανοιχτό, προσφέροντας καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για όλες τις παραγγελίες.