Amedeo

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Ακολουθήστε μας

Search

Σχεδιάζω και δημιουργώ comics | Για παιδιά 4-5 ετών
  -  Σχεδιάζω και δημιουργώ comics | Για παιδιά 4-5 ετών

Ημερομηνία/Ώρα
23/10/2021
16:30 - 17:30

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη


Η τέχνη των comics είναι μια οπτικοποιημένη μορφή αφήγησης, που συνδυάζει το λόγο με την εικόνα. Ωστόσο, δεν είναι γραφή, όπως την ξέρουμε. Από την αρχή της ανθρώπινης επικοινωνίας έως τη σημερινή ψηφιακή εποχή, ο άνθρωπος χρησιμοποίησε τα σύμβολα για να επικοινωνήσει. 

Σε αυτή τη σειρά εργαστηρίων θα μυήσουμε τους μικρούς καλλιτέχνες στην τέχνη των comics και θα τους καθοδηγήσουμε στο να μαθαίνουν να αποκωδικοποιούν και να χειρίζονται τα σύμβολα, καθώς και να εξασκούνται στα εξωγλωσσικά στοιχεία μιας επικοινωνίας. Με την αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη.

 

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Athens Comics Library.

 

 

23 Οκτωβρίου 2021 Owly: μια γλυκιά κουκουβάγια

30 Οκτωβρίου 2021 Petit Poilu: οι περιπέτειες μιας…ψείρας

6 Νοεμβρίου 2021 Stinky: το τέρας που φοβόταν τους ανθρώπους

13 Νοεμβρίου 2021 Tiny Titans: υπερήρωες στα θρανία

 

Σάββατο, 16:30-17:30

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 45€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

 

Μέτρα προστασίας από τον covid-19

Στο πρόγραμμα τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων από τον covid-19.

 

Βασιλεία Βαξεβάνη

Η Βασιλεία Βαξεβάνη αγαπούσε πάντα τις ιστορίες και είναι τυχερή, γιατί η δουλειά της ως επαγγελματίας αφηγήτρια είναι να μοιράζεται ιστορίες. Σπούδασε στην Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης στην Αθήνα και εμπλούτισε τις εμπειρίες της με σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με την αφήγηση και το παιδί. Είναι μέλος της ομάδας αφήγησης Παραμυθοκόρες και μαζί πραγματοποιούν παραστάσεις με παραμύθια, μύθους και θρύλους από όλο τον κόσμο. Συνεργάζεται με την Athens Comics Library, όπου πραγματοποιεί εργαστήρια για σχολεία, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς με κέντρο την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική πτυχή της τέχνης των comics. Ως Baytna Hub Facilitator της Athens Comics Library, δουλεύει με παιδιά προσφύγων και μεταναστών προσχολικής ηλικίας. Είναι και μαμά ενός μπόμπιρα.