m
e
n
u
Επιλογές εμφάνισης εκδηλώσεων
Ημέρα εκδήλωσης

Συναυλίες

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ W. A. MOZART // Ποιός σκότωσε τον Mozart;

΄Ισως το ανθρώπινο είδος στη βρεφική και νηπιακή του ηλικία να χρησιμοποίησε τα βότανα ως ιάματα, δεν άργησε, όμως, παράλληλα με την κοινωνικοποίηση του και την παράπλευρη αύξηση του φυσικού του ανταγωνισμού, να υιοθετήσει τη «σκοτεινή» τους δύναμη, ώστε να «διευθετήσει» σχέσεις ανταγωνισμού, ζηλοτυπίας, επικράτησης, ανταπόδοσης, αποτελεσματικά συνήθως και ατιμώρητα ίδιως, εφόσον ήταν μη ανιχνεύσιμα. (...)

20:30
30/11/17
ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ // Τ.S. ELIOT: για φωνή και για πιάνο

Ο T. S. Eliot (1909-1962), ένας παγκόσμιος ποιητής (Nobel 1948), σε μιά συνάντηση με τον μουσικό εναγκαλισμό του Σάββα Ι. Κασσώτη, με κάθε σεβασμό και συγκίνηση, φέρνουν στο φώς της ύπαρξης μια σειρά μελοποιημένων ποιημάτων. (...)

20:30
07/12/17
ΚΥΚΛΟΣ ΤΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΠΙΑΝΟ // Βραδιά με έργα Brahms, Ραχμάνινοφ, Liszt.

Η διακεκριμένη πιανίστα Ευγενία Παπαδήμα παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ με έργα των Johannes Brahms, Σεργκέι Ραχμάνινοφ και Franz Liszt. (...)

20:30
14/12/17
ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ // Ο Wagner στο ντιβάνι

Στο ντιβάνι της εξομολόγησης οι σημαντικότερες γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του Richard Wagner. Η μητέρα του Johanna Wagner, η ηθοποιός Minna Planer, η ποιήτρια Mathilde Wesendonck, η κόρη του Franz Liszt, Cosima Wagner και η αδελφή του Friedrich Nietzsche, Elisabeth Förster Nietzsche. Mια ιδιαίτερη μουσική ψυχανάλυση. (...)

20:30
11/01/18
ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΙΜΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟΣ // Στη σκιά του κόσμου, με τρεις νότες: C. Debussy, J. Massenet, G. Fauré, A. Dvořák, I. Albéniz, C. Saint-Saëns, Σ. Ραχμάνινοφ

Ο πρωτότυπος ηχοχρωματικός συνδυασμός του ακορντεόν και της άρπας από τους Χρήστο Ζερμπίνο και Θοδωρή Ματούλα σε ένα εξαιρετικά διευρυμένο ρεπερτόριο αναδεικνύει καινούριες αισθητικές παραμέτρους σε ιδέες, αισθήματα, ήχους και εικόνες. (...)

20:30
18/01/18
ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ // Σουμπερτιάδα

Franz Schubert: «Η Ωραία Μυλωνού» - «Χειμωνιάτικο Ταξίδι»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται σε ένα βράδυ τα δύο μονοδράματα-κύκλοι τραγουδιών των Schubert-Müller, «Η Ωραία Μυλωνού» (Die schöne Müllerin) και το «Χειμωνιάτικο Ταξίδι» (Winterreise) από τον τενόρο Πάνο Λαζαράτο, σε θεατροποιημένη μορφή. Πρόκειται για τη φθίνουσα πορεία ενός νέου από τον απόλυτο έρωτα στο πλήρες υπαρξιακό αδιέξοδο. (...)

20:30
25/01/18
ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ // Σουμπερτιάδα

Franz Schubert: «Η Ωραία Μυλωνού» - «Χειμωνιάτικο Ταξίδι»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται σε ένα βράδυ τα δύο μονοδράματα-κύκλοι τραγουδιών των Schubert-Müller, «Η Ωραία Μυλωνού» (Die schöne Müllerin) και το «Χειμωνιάτικο Ταξίδι» (Winterreise) από τον τενόρο Πάνο Λαζαράτο, σε θεατροποιημένη μορφή. Πρόκειται για τη φθίνουσα πορεία ενός νέου από τον απόλυτο έρωτα στο πλήρες υπαρξιακό αδιέξοδο.(...)

20:30
29/01/18
ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ // Καράβι γοργοτάξιδο: Η ποίηση, το τραγούδι, το ταξίδι.

Ένα πρόγραμμα μουσικής και ποίησης αφιερωμένο στο ταξίδι, στις πολλές μικρές και μεγάλες περιπλανήσεις του ανθρώπου, στη συνεχή αναζήτηση νέων τόπων, νέων συνθηκών, νέων ελπίδων. (...)

20:30
08/02/18
ΚΥΚΛΟΣ ΤΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΠΙΑΝΟ // Frédéric Chopin: Το πιάνο ως όνειρο – Valses Et Nocturnes

Έπειτα απο έναν επιτυχημένο κύκλο συναυλιών στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, ο Μιχάλης Τάγκας επιστρέφει σε ένα Ρεσιτάλ με Βάλς και Νυχτερινά του ποιητή του πιάνου, Fréderic Chopin. (...)

20:30
22/02/18
The charm of English art song: Purcell, Elgar, Vaughan Williams, Britten, Finzi.

Μια μουσική περιήγηση του αγγλικού ρεπερτορίου για φωνή και πιάνο, όπου η μελαγχολία συνυπάρχει με το χιούμορ και οι χαρακτηριστικές μελωδικές γραμμές μοιάζουν σαν να περιπλανιούνται με ιδιαίτερη χάρη και απλότητα ανάμεσα στο πράσινο φυσικό τοπίο της χώρας και της θάλασσας που την περιβάλλει. (...)

20:30
08/03/18
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΕΡΙΣΜΟ // Δρόμοι στο Σεληνόφως: Verdi, Puccini, Dvořák, Στραβίνσκι.

Μια βραδιά λυρικού τραγουδιού, με βασικούς θεματικούς άξονες την ανεστιότητα και τη σελήνη ως μεταφυσική δύναμη. Σπουδαίοι συνθέτες της όπερας άντλησαν την έμπνευσή τους από το ανθρώπινο δράμα της εξορίας και της μετανάστευσης, το οποίο εκτυλίσσεται ανα τους αιώνες στα μονοπάτια της οικουμένης. (...)

20:30
15/03/18
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ W. A. MOZART // Amadeus και Constanze

Η ιστορία του Wolfgang Amadeus Mozart είναι από τις γνωστότερες στην κλασική μουσική, όμως, πολλά από όσα νομίζουμε ότι γνωρίζουμε για αυτόν δεν ισχύουν. (...)

20:30
29/03/18
Κλασικές και ρομαντικές παραλλαγές

Ο καταξιωμένος σολίστ πιάνου Απόστολος Παληός παρουσιάζει σημαντικά έργα του κλασικού και ρομαντικού ρεπερτορίου σε φόρμα παραλλαγών με εξέχουσα θέση στην πιανιστική εργογραφία. (...)

Χώρος:Αμφιθέατρο
20:30
19/04/18
ΚΥΚΛΟΣ ΤΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΠΙΑΝΟ // L. V. Beethoven: Στη Βασιλεία του Ντο.

Τέσσερα έργα για πιάνο του L. V. Beethoven γραμμένα στις τονικότητες της Ντο μείζονας και ελάσσονας. (...)

20:30
26/04/18
ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΙΜΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟΣ // Claude Debussy: «Η ζωή μου».

Η ζωή και η μουσική του Claude Debussy έχουν την ίδια ιριδίζουσα χροιά, όπως οι θαλασσογραφίες του Claude Monet, όπως τα αστέρια που πέφτουν το καλοκαίρι. (...)

20:30
03/05/18
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΕΡΙΣΜΟ // Ρήματα κι Επιρρήματα στη Ρίμα των Ερώτων: Ο Έρωτας στο Βερισμό – Mascagni, Leoncavallo, Puccini, Cilea, Σαμάρας, Giordano.

Άριες και ντουέτι των Mascagni, Leoncavallo, Giordano, Puccini, Σαμάρα, Cilea κ.ά, σε ένα πρόγραμμα ποικίλων, βεριστικών διαθέσεων. (...)

20:30
17/05/18
//]]>