Ο Ρυθμός είναι Παντού
Σεπτέμβριος 6, 2018
Τα Χρώματα της Φωνής
Σεπτέμβριος 6, 2018

Συμμετοχική Όπερα

Μια μουσική εμπειρία Όπερας για όσους θέλουν να γνωρίσουν την όπερα για πρώτη φορά! 

Τι είναι όπερα; Ποια είναι τα μυστικά της; Μπορεί στ’ αλήθεια ένας αμύητος μέσα σε λίγα λεπτά να τραγουδήσει μια άρια μαζί με έναν λυρικό καλλιτέχνη;

Στην εποχή του Μότσαρτ και του Βέρντι οι αντίστοιχοι ποπ σταρ ήταν οι πρωταγωνιστές της όπερας, ενώ  οι αγαπημένες μελωδίες που άκουγε κανείς στην καθημερινότητά του δεν ήταν άλλες από τις σημερινές άριες που ανήκουν πια στο χώρο της κλασικής μουσικής.

«Ένας αστικός μύθος λέει πώς ο Βέρντι τη γνωστή άρια La donna e mobile την έδωσε στον τενόρο του ένα βράδυ πριν την πρεμιέρα για να είναι έκπληξη στο κοινό! Πραγματικά οι μελωδίες είναι τόσο ευχάριστες που μπορείς να τις πιάσεις με το αφτί, και ο Βέρντι φοβόταν ότι το κοινό θα την είχε μάθει πριν καλά καλά γίνει η παράσταση! Ήταν τραγούδια βγαμένα από την καρδιά του κι ο κόσμος τα αγαπά ακόμα και σήμερα!» Κ.Π.

 

Η Συμμετοχική Όπερα είναι ένα από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη, ειδικά σχεδιασμένο για να μυήσει βιωματικά παιδιά και εφήβους στον κόσμο της όπερας.

Ξεκίνησε από το 2010 παρουσιάζοντας διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες του Λυρικού θεάτρου και αργότερα λειτούργησε σε ειδικό πρόγραμμα για σχολεία. Το 2018-2019 επιστρέφει με τις Μεγάλες Άριες της Όπερας: αρχικά με διαδραστικό παιχνίδι θεατρικά δρώμενα και χιούμορ αναλύονται οι βασικές θεματολογίες της όπερας και στη συνέχεια κοινό και καλλιτέχνες τραγουδούν γνωστές άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες των κορυφαίων συνθετών Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ κ.ά.. Σχεδιασμός Υλοποίηση Παρουσίας: Κάτια Πάσχου, σοπράνο

 

Ανοιχτή παρουσίαση προγράμματος για εκπαιδευτικούς: Κυριακή 14 Οκτωβρίου & ώρα 16:00

 

Διάρκεια προγράμματος: 90′
Ημέρα διεξαγωγής: Καθημερινά εκτός Δευτέρας με προκράτηση δύο εβδομάδων.
Κόστος συμμετοχής: 6€ κατ’ άτομο – με ελάχιστη συμμετοχή 60 μαθητές

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2103611206 (εσωτ. 1042)

Οκτώβριος 8 @ 10:00 — Μάιος 31 @ 10:00
10:00