Εργαστήριο Ψηφιδωτού
Σεπτέμβριος 3, 2018
Φωτογραφία και άλλες τέχνες
Σεπτέμβριος 3, 2018

Οι κόρες της Πανδώρας

Βραδιά αφήγησης με την Σάσα Βουλγαρη για ενήλικο κοινό και νέους από 15 χρονών.

Παραμύθια και ιστορίες από την Ελλάδα και τα βάθη της Ανατολής…στα πλαίσια τη περιοδικής έκθεσης «Η γυναικεία μορφή στην νεοελληνική ζωγραφική»

 

Πανδώρα ήταν η πρώτη γυναίκα. Αυτή έφερε όλα τα δεινά στους ανθρώπους σύμφωνα με έναν αρχαίο ελληνικό μύθο. Αθώα, ένοχη ή συνένοχη. Αφελής ή πανούργα; Άβουλη, πλανεύτρα ή δολοπλόκος; Γυναικεία τερτίπια ή αντρικές συκοφαντίες; Ένας πανάρχαιος διάλογος, με άντρες και γυναίκες στην αντίπερα όχθη… Υπάρχουν απαντήσεις; Πανάρχαιοι μύθοι και λαϊκές ιστορίες, προσπαθούν να ρίξουν φως σ’ αυτά τα ερωτήματα εναλλάσσοντας το κλίμα από απόλυτα περιπαικτικό σε σπαρταριστά ερωτικό και φτάνοντας, από την πιο βαθιά αγωνία στην πιο ανάλαφρη χαλάρωση. Γιατί… στα παραδοσιακά παραμύθια δεν υπάρχουν μόνο οι γυναίκες που περιμένουν τους πρίγκιπες, αλλά κι αυτές που διεκδικούν δυναμικά και… με τρόπους γυναικείους! Χίλιες και Μία Ιστορίες με Γυναικείες Μορφές!

Σχεδιασμός προγράμματος, αφήγηση, τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη

Μουσική συνοδεία: Έφη Πολίτη (Φλάουτο, Φλογέρες, Ούτι)

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 20:00-22:00

Κόστος συμμετοχής: 12€

 

 

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

Ιανουάριος 19 @ 20:00
20:00