Μαθαίνοντας τον πηλό! | Για παιδιά 7-12 ετών
Αύγουστος 29, 2018
Ζωντάνεψε την έκθεση | Για παιδιά 8-12 ετών
Αύγουστος 29, 2018

Οι Φωτογραφίες μου! | Για παιδιά 7-12 ετών

Ένα εργαστήριο που συνδυάζει την φωτογραφία με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.

9 Φεβρουαρίου- Το Φωτογραφικό Παράθυρο

Τα παιδιά εξοικειώνονται με την φωτογραφική μηχανή και την διαδικασία της φωτογράφισης. Μέσα από το παιχνίδι κατανοούν έννοιες όπως το κάδρο και η οπτική γωνία του φωτογράφου.

 

16 Φεβρουαρίου- Οι δικές μου φωτογραφίες

Με άξονα το θεατρικό παιχνίδι και την συμβολή της μουσικής, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα συναισθήματα τους και την εκφραστικότητα του σώματος τους. Στην συνέχεια δημιουργούν ένα περιβάλλον των φωτογραφιών τους επεξεργαζόμενα με έναν εικαστικό τρόπο τα υλικά τους (χαρτιά, πλαστικά ή οτιδήποτε άλλο) εκφράζοντας τα συναισθήματά τους με  σχήματα, χρώματα, επιφάνειες.

 

23 Φεβρουαρίου- Φανταστικές Ιστορίες 

Τα παιδιά αρχίζουν και παρατηρούν τον χώρο τραβώντας λήψεις αντικειμένων ή προσώπων που τους ενδιαφέρουν. Στην συνέχεια δημιουργούν φανταστικά αντικείμενα της αρεσκείας τους με ζωγραφική και κολλάζ.

 

Νέα ημερομηνία & ώρα τελευταίας συνάντησης: 16 Μαρτίου – Αυτοπορτρέτο // Ώρα: 18.00-19.30

Τα παιδιά φτιάχνουν φωτογραφικά αυτοπορτρέτα και τα τοποθετούν σε ένα φανταστικό περιβάλλον που δημιουργούν με εικαστικά μέσα. Στη συνέχεια δραματοποιούν με τον δικό τους τρόπο τη σκηνή που έχουν ήδη δημιουργήσει.

Σχεδιασμός: Βασίλης Γεροντάκος

Υλοποίηση: Βασίλης Γεροντάκος & Μαρία Ζυγούρη

 

Σάββατο 12:30-14:00

Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής: 15€/ Συνολικό κόστος συμμετοχής: 45€

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

Μάρτιος 9 @ 12:30
12:30