Amedeo

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Ακολουθήστε μας

Search

ΚΥΚΛΟΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ | Καμπαρέ ο Μαύρος Γάτος-Ταξίδι στην Belle Époque.
  -  ΚΥΚΛΟΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ | Καμπαρέ ο Μαύρος Γάτος-Ταξίδι στην Belle Époque.

Παρίσι. Βelle Époque. Μικρά μπιστρό και καμπαρέ απ’ όπου ξεκινούν πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες. Ας ταξιδέψουμε με την μουσική στον χαμένο παράδεισο μιας εποχής!

Ελένη Στασινού: θεατροποιημένο κείμενο
Γιώργος Κροντήρης: ερμηνεία
Σοφία Μηχαηλίδου: σοπράνο
Μάιρα Μηλολιδάκη: σοπράνο
Δημήτρης Γιάκας: πιάνο

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ελένη Στασινού

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έργα της είναι οι ποιητικές συλλογές «Οι οδύνες της μετάλλαξης» (εκδόσεις Δίφρος, 1991) και «Πιο πέρα» (εκδόσεις Ergo, 1998), καθώς και τα μυθιστορήματα «Η κουμπάρα η Μαργαρίτα» (εκδόσεις Μπουκουμάνη, 1997), «Απόδραση προς το φως» (εκδόσεις Πύρινος Κόσμος, 1999) και «Ο Στέφανος του ελαιώνα» (εκδόσεις Όμβρος, 2000), «H Aγία πόρνη της καρδιάς του» (Εμπειρία Εκδοτική, 2002 best seller ), «H αυτοκρατορία των δήθεν» (Εμπειρία Εκδοτική, 2003), «Οντισιόν» (Εμπειρία Εκδοτική, 2004), ενώ συμμετέχει στο συλλογικό «Το λιμάνι της ζωής μου» (Εμπειρία Εκδοτική, 2007). Ακολουθεί το 2008 το μυθιστόρημα της «Νύχτες Υποταγής» από τις εκδόσεις Άγκυρα. Το 2011 εκδίδεται «Η Γυναίκα των Δελφών» έργο το οποίο επιλέγεται και τιμάται ως δείγμα σύγχρονης Ελληνικής γυναικείας γραφής και παρουσιάζεται στην Ιταλία στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φορέα “Insula Europea” στην Perugia της Ιταλίας.(www.insulaeuropea.eu) μαζί με άλλες 7 συγγραφείς από όλη την Ευρώπη. Το 2014 εκδίδεται το παραμύθι για μεγάλους «Οι Πιρογιέρηδες του Έρωτα». Και το επικό Ιστορικό μυθιστόρημα «Ο Χορός των Κρυστάλλων». To 2016  εκδιδεται το ιστορικό μυθιστόρημα  «Βρωμοθήλυκα της Ιστορίας» από τις ιστορικές εκδόσεις «Γκοβόστη». Από τις ίδιες εκδόσεις είναι υπό έκδοση το νέο υυθιστόρημα της «Ο φύλακας των Αλυκών». Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

 

Γεώργιος Κροντήρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Συνεργάστηκε κυρίως με τον Μάνο Χατζιδάκι (Πορνογραφία),τον Αλέξη Μινωτή (Οιδίπους επι Κολωνώ), τον Δημήτρη Μυράτ (Πλατωνικοί Διάλογοι), τον Daniel Lomel, τον ΘΟΚ, το ΚΘΒΕ, αρκετά χρόνια με το Εθνικό θέατρο, πολλά χρόνια με το Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου-Λήδας Τασοπούλου, με το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και Βορείου Αιγαίου, το Θέατρο Τόπος Αλλού (Νόρα), το Προσκήνιο (m. Butterfly), την Αναστασία Κουμίδου (Καποδίστριας), το Altera Pars (Himmelweg), το Studio Μαυρομιχάλη (Φρουρά στον Ρήνο, Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν). Πρωταγωνίστησε, επίσης, στην ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού», καθώς και στη σειρά «Κοχλίας» του Δ. Βερνίκου.

 

Σοφία Μιχαηλίδου

Απόφοιτη Μεταπτυχιακών Όπερας στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Διπλώματα Μarina Krilovici Athenaeum Ωδείο και Elizabeth Vidal Παρίσι. Πρώτα Βραβεία στον Blyth-Buesst, στον Carlos Gomes 2007 Τορίνο και σκηνικής παρουσίας στον Σ.Η.Μ.Ο Αθήνα 2009. Ρόλοι της, Pamina και Πρώτη κυρία στον Μαγικό Αυλό, Ninetta La gazza ladra, Norina, Susanna, Sophie Der Rosenkavalier, Νεράιδα του Μαssenet. Στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σύγχρονες όπερες του Hindemith και Milhaud και έργα του Stravinsky και Reimann. Ευρυδίκη του Haydn στο Spitalfields Festival του Λονδίνου και σε  Ρεσιτάλ Όπερα Δωματίου Αθηνών, Orchestra di Fiesole Φλωρεντία, St John’s Smith Square Concert Hall και St Martin in the Fields στο Λονδίνο και στην Εθνική Όπερα Corum του Montpellier.

 

Μάιρα Μηλολιδάκη

Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών, υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, με σπουδές στο Μιλάνο και στo Στούντιο Όπερας της Ακαδημίας της Αγίας Καικιλίας στη Ρώμη. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Όπερα Δωματίου Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Ακαδημία της Αγ. Καικιλίας, τον Φλωρεντινό Μουσικό Μάιο, το Teatro dal Verme στο Μιλάνο, το Δημοτικό Θέατρο Πάτρας, σε ρόλους όπως Lucia (Lucia di Lammermoor), Magda (La Rondine), Βασίλισσα της Νύχτας (Ο Μαγικός Αυλός), Violetta, (La Traviata), Γυναίκα στην Ανθρώπινη Φωνή του Poulenc, Serpina (La Serva Padrona), Rosina (Ο Κουρέας της Σεβίλλης), Micaela (Carmen), κ.ά. Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα, τη Συμφωνική Ορχήστρα Tito Schipa, την Ορχήστρα I Pomeriggi Musicali, το ΕΣΣΜ, το Melos Brass, το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, το μπαρόκ σύνολο Sinfonia, την Athens Academica Orchestra, σε φεστιβάλ και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσά τους και στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Ξεχωρίζουν οι εμφανίσεις της πλάι σε διεθνώς καταξιωμένους σολίστες όπως ο οργανίστας Johannes Geffert (2006, ανοιξιάτικος κύκλος εκκλησιαστικού οργάνου) και ο κόντρα τενόρος Michael Chance (Γερμανική Εκκλησία, Απρίλιος 2015) σε έργα εκκλησιαστικής μουσικής. Ιδιαίτερη θέση στο ρεπερτόριό της έχει η σύγχρονη μουσική παραγωγή (π.χ. L. Berio, Sequenza III για σόλο φωνή, N. Hakim, Missa Resurrectionis για σόλο σοπράνο, W. Lutoslawski, Chantefleurs et Chantefables, J. Tavener, Έξι τραγούδια σε ποίηση της Αχμάτοβα για υψίφωνο και βιολοντσέλο, κ.ά.), καθώς και τα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών πολλά από τα οποία έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση. Μαζί με τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη, με τον οποίο συνεργάζεται σταθερά στο ρεπερτόριο μουσικής δωματίου, επιμελήθηκε τον κύκλο συναυλιών Ένα Μουσείο από Μουσική που πραγματοποιήθηκε με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (2009-2011) και διοργανώνει το φεστιβάλ κλασικής μουσικής Μουσικοί ΣυνΤΟΝισμοί στη σκηνή Beton7 στον Κεραμεικό. Έχει συμμετάσχει σε δύο διακεκριμένες ταινίες μεγάλου μήκους του Ν. Κορνήλιου (11 Συναντήσεις με τον πατέρα μου και Μητριαρχία). Ως μέλος της ομάδας μουσικού θεάτρου ΡΑΦΗ από την ίδρυσή της το 2012 ως το 2015 έχει συμμετάσχει σε παραγωγές της, όπως Les Fables του La Fontaine σε σκηνοθεσία Μάρως Μαρμαρινού (Οικία Κατακουζηνού), Cendrillon της Pauline Viardot σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση (Skrow Theater), Pygmalion του J. Ph. Rameau σε σκηνοθεσία Πάρι Μέξη (Θέατρο Πόρτα) και Alcina του G. F. Handel, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση (Θέατρο της οδού Κυκλάδων). Διδάσκει κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Μάντζαρος και στο Αμερικάνικο κολλέγιο Deree (από το 2015), ενώ εργάζεται τακτικά ως vocal coach σε θεατρικές παραγωγές. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στη γαλλική γλώσσα και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών.

 

Δημήτρης Γιάκας

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε δίπλωμα πιάνου από το Εθνικό Ωδείο (τάξη της Μυρτώς Μαυρίκου). Συνέχισε μουσικές σπουδές στην École Normale de Musique του Παρισιού, ειδικότερα στο πιάνο, στη μουσική δωματίου και στη μουσική προετοιμασία όπερας. Κατόπιν άρχισε να μελετά συνοδεία τραγουδιού πλάι στον Ντάλτον Μπόλντουιν. Από το 1982 έως το 1991 εργάστηκε ως πιανίστας-μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα του Παρισιού, καθώς και στην όπερα της Λυών, κατόπιν προσκλήσεως του μουσικού διευθυντού της Kent Nagano. Παράλληλα, εμφανίστηκε συνοδεύοντας στο πιάνο τραγουδιστές στο Παρίσι, καθώς επίσης σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ της Γαλλίας. Από το 1990 εγκαταστάθηκε πάλι στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε την τακτική συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνοδεύει τακτικά Έλληνες και ξένους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Κατεβάστε εδώ τον βιογραφικό μονόλογο του Satie.

 

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Ώρα: 20.30

 

Εισιτήρια: 20, 15, 10 ευρώ

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2103611206