Ξενάγηση στην έκθεση: Η Γυναικεία Μορφή στη Νεοελληνική Ζωγραφική
Σεπτέμβριος 5, 2018
Διάλειμμα στην Τέχνη
Σεπτέμβριος 5, 2018

Ξενάγηση στην έκθεση: Η Πολύτιμη Συλλογή της Πινακοθήκης της Ρόδου

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από ειδικευμένους εκπαιδευτές του Ιδρύματος Β.&Μ. Θεοχαράκη και έχουν διάρκεια 90 λεπτά για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με εξαίρεση τα προγράμματα του Λυκείου και του Νηπιαγωγείου, διάρκειας 60 λεπτών.
Οι επισκέψεις ξεκινούν στις 24 Σεπτεμβρίου 2018 και το κόστος συμμετοχής για τις ξεναγήσεις είναι 3 € για κάθε μαθητή. Τα προγράμματα διεξάγονται καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) τις ακόλουθες ώρες: 10:00 και 11:30.

 

Σε σημαντικά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από την πολύτιμη συλλογή της Πινακοθήκης Ρόδου θα περιηγηθούν οι μαθητές και θα έρθουν σε επαφή με την Νεοελληνική Τέχνη του 20ου αιώνα. Το κατά προσέγγιση, σύνολο των 150 σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης – Πινακοθήκη Ρόδου συμπεριλαμβάνει σχεδόν όλους τους δημιουργούς που διαμόρφωσαν το πρόσωπο της σημερινής ελληνικής ζωγραφικής και σε πολλές περιπτώσεις μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τους έργα. Το σύνολο των έργων δίνει την ευκαιρία για μια πλήρη εικόνα της εικαστικής δραστηριότητας της Ελλάδας με ζωγράφους όπως οι Κ.Παρθένης, Θεόφιλος, Γ.Γουναρόπουλος, Φ.Κόντογλου, Ν.Λύτρας, Γ.Μπουζιάνης, Σπ.Παπαλουκάς, Ν.Χατζηκυριάκος Γκίκας, Δ.Διαμαντόπουλος, Ν.Εγγονόπουλος, Γ.Μόραλης, Γ.Σπυρόπουλος, Γ.Τσαρούχης, Γ.Γαϊτης, Ν.Κεσσανλής, Π.Τέτσης, Α.Ακριθάκης, Α.Φασιανός, Χρ.Μπότσογλου, Γ.Ψυχοπαίδης κ.ά.

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 2103611206, εσωτ. 1042

Φεβρουάριος 13 @ 10:00 — Μάιος 12 @ 10:00
10:00