Μία νύχτα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη! (Museum Sleepover) | Για γονείς και παιδιά 8-12 ετών
Αύγουστος 30, 2018
Συμμετοχική Όπερα: Οι Μεγάλες Άριες της Όπερας | Για γονείς και παιδιά 8-15 ετών
Αύγουστος 30, 2018

Η γειτονιά μας | Για γονείς και παιδιά 8-15 ετών

Ένα νέο βιωματικό εργαστήριο για παιδιά και γονείς όλων των ηλικιών.

Γονείς και παιδιά αποκτούν νέες δεξιότητες για την κατανόηση του σύγχρονου αστικού τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης, αλλά και της ζωής μέσα σε αυτήν, μέσα από εξειδικευμένες γνώσεις και βιωματική εμπειρία. Όμως το δίωρο μας θα είναι πάνω από όλα ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια, ένα παιχνίδι ενδυνάμωσης σχέσεων και κατανόησης. Στο παιχνίδι αυτό, πλαίσιο είναι η γειτονιά και οι μικροιστορίες της, και η πόλη που απλώνεται μπροστά μας σαν πεδίο άπειρων ρόλων, συσχετισμών και δυνατοτήτων. Εδώ ο γονέας και το παιδί καλούνται να συνεργαστούν και να συνυπάρξουν σε μία ανθρώπινη εμπειρία όπου το σώμα, το σπίτι, το ποτάμι, το δέντρο, ο αέρας, ο δρόμος γίνονται μια καινούρια «αλφαβήτα», με την οποία εξερευνούν και δημιουργούν. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 4 εναλλασσόμενα δίωρα μαθήματα μέσα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και επισκέψεις – περιπάτους στην ευρύτερη γειτονιά. Με την αρχιτέκτονα-υπ.δρ ΕΜΠ Χαρίκλεια Χάρη.

 

3 Μαρτίου Από το σπίτι στη γειτονιά, από το άτομο στην οικογένεια (βιωματικό εργαστήριο)

7 Απριλίου Ακούω, βλέπω, αισθάνομαι την πόλη (περίπατος) >> Αναβολή προγράμματος

12 Μαΐου  «Είμαι» ο δρόμος, το σπίτι, το πάρκο: Φτιάχνω τον δικό μου ανθρωπογεωγραφικό χάρτη (βιωματικό εργαστήριο)>> Αναβολή προγράμματος

19 Μαΐου Φύση, πόλη και διαστρωματώσεις (ή παλίμψηστο): Η ρωμαϊκή βίλα, το κρυφό ποτάμι και ο κοκκινολαίμης του Εθνικού Κήπου (περίπατος)

 

Κυριακή, 11:00 – 13:00

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€ (1 παιδί + 1 συνοδός)

 

 

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

Μάιος 12 @ 00:00
00:00