Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες
Σεπτέμβριος 6, 2018
Το Τυρί
Σεπτέμβριος 10, 2018

Η Αλίκη Συναντά την Χώρα των Θαυμάτων

Η παράσταση είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στο θέατρο και την όπερα. Τα μουσικά αποσπάσματα που έχουν επιλεχθεί καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της οπερατικής δραματουργίας.

Η Αλίκη ξεκινά το ταξίδι της με σκοπό να γνωρίσει καινούργιους τόπους και να συναντήσει τα μαγικά πλάσματα των παραμυθιών που τόσο αγαπά. Με τη βοήθεια ενός μάγου βρίσκεται σ’ ένα μακρινό κάστρο όπου μοναδικός κάτοικος είναι ένας μοναχικός πρίγκιπας. Μέσα από το ταξίδι ανακαλύπτει τη δύναμη της αγάπης και με τη βοήθεια της μουσικής καλείται να ξεπεράσει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται ώστε να βρει το δρόμο του γυρισμού… !

Φημισμένες άριες που αποτελούν σταθμό για την οπερατική μουσική, παρουσιάζονται με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο καθώς ενσωματώνονται στη δροσερή και συγκινητική ιστορία της Αλίκης στον
κόσμο των παραμυθιών. Τα παιδιά γνωρίζουν τη μουσική των Μότσαρτ, Βέρντι, Όφενμπαχ, Ροσσίνι, Κουρτ Βάιλ, Ντελίμπ κ.ά., ενώ μέσα από τη συμμετοχή τους διαμορφώνουν την έκβαση της ιστορίας.

Ο διαδραστικός άξονας της παράστασης σε συνδυασμό με το μουσικό της πλούτο, συνθέτουν μια καθόλα διασκεδαστική και παράλληλα παιδαγωγική εμπειρία. Οι συναρπαστικές περιπέτειες της Αλίκης αποτελούν έναυσμα για την εξέλιξη της ενσυναίσθησης και της κριτικής σκέψης του παιδιού, για την έξαψη της δημιουργικής του περιέργειας και για την ανάπτυξη της προσοχής και της κοινωνικότητας του. Η παράσταση απαρτίζεται από μία ομάδα έμπειρων παιδαγωγών, λυρικών τραγουδιστών και μουσικολόγων με συμμετοχή σε ομάδες θεατρικού παιχνιδιού και προγραμμάτων που προάγουν τη μουσική στα μικρά παιδιά.

Ερμηνεύουν: Ιωάννα Βρακατσέλη, Αγάπη Παπαμήτσου
Μουσικός (piano): Μυρτώ Ακρίβου, Θάλεια Παπαδοπούλου
Αφήγηση: Νεφέλη Τσιπουρίδη, Ζωή Λυμπεροπούλου
Σκηνοθεσία: Αντώνης Περπινιάς
Κείμενα: Νεφέλη Τσιπουρίδη
Σκηνικά – κοστούμια: Στεφανία Βάρδα–Μάρθα Τζαβάρα
Κάπες βασίλισσας και Μάγου: Παρασκευή Μπαρκαγιάννη
Επιδιορθώσεις: Κατερίνα Δασκαλάκη

Video Link:
https://www.youtube.com/watch?v=5FFVoNCod_8

 

Ανοιχτή παράσταση για εκπαιδευτικούς: Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 12:00

 

Διάρκεια προγράμματος: 60′
Ημέρα διεξαγωγής: Τρίτη
Κόστος συμμετοχής: 6€ κατ’ άτομο

Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 2103611206, εσωτ. 1042

Νοέμβριος 5 @ 10:00 — Μάιος 31 @ 10:00
10:00