Ξενάγηση στην έκθεση: Κώστας Βαρώτσος ο Ποιητής της Γλυπτικής
Σεπτέμβριος 5, 2018
Ξενάγηση στην έκθεση: Η Πολύτιμη Συλλογή της Πινακοθήκης της Ρόδου
Σεπτέμβριος 5, 2018

Ξενάγηση στην έκθεση: Η Γυναικεία Μορφή στη Νεοελληνική Ζωγραφική

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από ειδικευμένους εκπαιδευτές του Ιδρύματος Β.&Μ. Θεοχαράκη και έχουν διάρκεια 90 λεπτά για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με εξαίρεση τα προγράμματα του Λυκείου και του Νηπιαγωγείου, διάρκειας 60 λεπτών.
Οι επισκέψεις ξεκινούν στις 24 Σεπτεμβρίου 2018 και το κόστος συμμετοχής για τις ξεναγήσεις είναι 3 € για κάθε μαθητή. Τα προγράμματα διεξάγονται καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) τις ακόλουθες ώρες: 10:00 και 11:30.

 

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και το Ίδρυμα Β.&Μ. Θεοχαράκη θα παρουσιάσουν στους χώρους του Ιδρύματος την έκθεση «Η Εικόνα της Γυναίκας στη Νεοελληνική Ζωγραφική».Οι μαθητές θα γνωρίσουν την εικόνα της Ελληνίδας στη νεοελληνική τέχνη, όπως αυτή διαμορφώθηκε, στους δύο αιώνες του ελεύθερου εθνικού μας βίου, καθώς η τέχνη είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την εποχή της. Θα παρουσιαστούν έξοχες προσωπογραφίες γυναικών, οικογενειακά πορτρέτα και ηθογραφικές σκηνές, που αναδεικνύουν τον ρόλο της γυναίκας, στο τέλος του 19ου αιώνα αλλά και τις αλλεπάλληλες πρωτοποριακές τεχνοτροπίες της τέχνης του 20ου αίωνα. Θα παρακολουθήσουν τη μορφή της γυναίκας και τον αθέατο εσωτερικό κόσμο της, στα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών όπως των Θεόδωρου Βρυζάκη, Γεώργιου Ροϊλού, Συμεών Σαββίδη, Νικόλαου Γύζη, Γεώργιου Ιακωβίδη, Κωνσταντίνου Παρθένη, Γιώργου Μπουζιάνη, Νίκου Λύτρα, Γιάννη Τσαρούχη, Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα, Γιάννη Μόραλη, Παναγιώτη Τέτση κ.ά.

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 2103611206, εσωτ. 1042

Οκτώβριος 29 @ 10:00 — Φεβρουάριος 3 @ 10:00
10:00