Ελληνικό Ντιζάιν
Σεπτέμβριος 3, 2018
Οι κόρες της Πανδώρας
Σεπτέμβριος 3, 2018

Εργαστήριο Ψηφιδωτού

Εισαγωγή στο ψηφιδωτό. Κατασκευή αντιγράφου αρχαίου ψηφιδωτού έργου με άμεση ψηφοθέτηση σε προσωρινό υπόστρωμα υδρασβέστου (μέθοδος Ραβέννας).

Ο δάσκαλος ψηφιδωτού και συντηρητής Νίκος Τόλης, οδηγεί τους μαθητές στην κατασκευή του δικού τους ψηφιδωτού έργου. Με τη σφύρα και τον άκμονα, τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες και σήμερα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα έμπειρα χέρια των επαγγελματιών ψηφοθετών διεθνώς, οι μαθητές, αφού διαλέξουν σχέδια από αρχαία ψηφιδωτά, μεταμορφώνουν τα μάρμαρα σε ψηφίδες, και μυούνται στην ψηφιδωτή τέχνη, βήμα προς βήμα, περνώντας από όλα τα στάδια κατασκευής και ολοκληρώνοντας την εκμάθηση με την τοποθέτηση του έργου τους στο τελικό του πλαίσιο.

Η μαγεία της ψηφιδωτής τέχνης ξεδιπλώνεται σε 10 τρίωρα μαθήματα. Το δεύτερο μάθημα, της κοπής των ψηφίδων, πραγματοποιείται στο χώρο του εργαστηρίου   (σχολής) ΨΗΦΙΔΩΝ Γνώσις. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα γίνει επίσκεψη και σχολιασμός ενός  αρχαίου ψηφιδωτού δαπέδου  και προβολή με θέμα τη διαχρονική εξέλιξη του ψηφιδωτού.

 

Ο Νίκος Τόλης είναι ιδρυτής της σχολής –εργαστηρίου «ΨΗΦΙΔΩΝ Γνώσις»  και πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Σύγχρονων Ψηφοθετών ΑΙΜC –Associazione Internazionale Mosaicisti Contemporanei, Ravenna, Italy.

21, 28 Ιανουαρίου, 

(Η ημερομηνία 14 Ιανουαρίου αναβάλλεται. Νέα ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 21 Ιανουαρίου) 

4, 11, 18, 25 Φεβρουαρίου,

18 Μαρτίου,

1, 8 Απριλίου

 

Δευτέρα 18:00-21:00

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 180€

(Απαραίτητα εργαλεία από μαθητές: ειδικό μελάνι αποτύπωσης, τανάλια, σπάτουλα, λαβίδα, σουβλί, πινέλο)

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

                 

Φεβρουάριος 4 @ 00:00
00:00