Η Ελληνική Αρχιτεκτονική
Αύγουστος 30, 2018
Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή
Αύγουστος 30, 2018

Είδα ένα όνειρο – Για Ενήλικες

Η κρυφή γλώσσα των ονείρων και τι μας αποκαλύπτει.

Στο επιτυχημένο περσινό σεμινάριο τα µέλη μαθαίνουν να θυμούνται και να καταγράφουν τα όνειρά τους (όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται) και µε τη μορφή παιχνιδιού να εξοικειώνονται σταδιακά µε την αποκωδικοποίηση και ανάλυση των δικών τους ονείρων, αξιοποιώντας στοιχεία της ψυχαναλυτικής θεωρίας κατά Φρόυντ και Γιουγκ.

Το θεωρητικό μέρος επίσης του σεμιναρίου επανέρχεται εμπλουτισμένο µε νέες όψεις, όπως η συμβολή των ονείρων στην ίαση ψυχοσωματικών θεμάτων, η διεξοδική ανάλυση των συμβόλων -αρχετύπων, η σχέση του ονείρου µε το παιδί, τους μύθους  και τα παραμύθια, η αξιοποίησή του στην καλλιτεχνική δημιουργία (εικαστικές τέχνες, μουσική, δημιουργική γραφή κλπ.), τα προφητικά όνειρα κλπ.

Τα όνειρα δεν είναι µόνο ο ακρογωνιαίος λίθος της ψυχαναλυτικής θεραπείας. Η αναγνώριση της σημασίας τους είναι πανάρχαια και παγκόσμια. Στην πραγματικότητα τα όνειρα επεξεργάζονται δεδομένα του ψυχισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου για να αναδείξουν τα σημαντικότερα αλλά αγνοημένα θέματα µας, δίνοντάς ταυτόχρονα σοφές και απροσδόκητες λύσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί τα όνειρα αντλούν τόσο από το συνειδητό όσο και από το ασυνείδητο ενοποιώντας µε αυτόν τον τρόπο τον ψυχισμό µας. Κι ενώ πρόκειται για μια φυσική διεργασία που αφορά σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, λίγοι έχουν πρόσβαση στα πολύτιμα μηνύματα τους, λόγω της συμβολικής γλώσσας των εικόνων µε την οποία εκφράζονται. Με την Μαριλένα Πρωίμου, PhD ψυχοθεραπεύτρια & ομαδική αναλύτρια.

Δωρεάν συνάντηση γνωριμίας Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 18:00-20:00. Υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής

10 Οκτωβρίου Τα όνειρα ως έκφραση του ασυνειδήτου

17 Οκτωβρίου  Ανάλυση των χαρακτηριστικότερων συµβόλων

24 Οκτωβρίου Πώς βλέπει τα όνειρα η σύγχρονη επιστήμη

31  Οκτωβρίου Παιδικά στοιχεία στα όνειρα και μύθοι

7 Νοεμβρίου Τα όνειρα ως χώρος παιχνιδιού και δημιουργίας

14 Νοεμβρίου Τα Προφητικά Όνειρα

21 Νοεμβρίου Τα όνειρα και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα

5 Δεκεμβρίου Πρακτική Άσκηση  Ανάλυσης  Ονείρων

Τετάρτη 18:00-20:00

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 140€/ Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

Νοέμβριος 23 @ 18:00
18:00