Δημιουργώντας ένα κολάζ | Για παιδιά 9-18 ετών
Αύγουστος 29, 2018
Η τέχνη της αγχιμαχίας (debate) | Για παιδιά 12-14 ετών
Αύγουστος 29, 2018

Από την Αθήνα του Όθωνα στην Αθήνα του σήμερα: Ένα διαδραστικό ταξίδι στο χρόνο | Για παιδιά 9-18 ετών

Μια βιωματική και διαδραστική περιήγηση στην διαμόρφωση της Αθήνας, την εξέλιξη και την μετάβαση της από μία μικρή κωμόπολη των Βαλκανίων (όταν προκηρύχθηκε πρωτεύουσα το 1834) στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που ξέρουμε.

Από την ταράτσα του κτηρίου του Ιδρύματος Θεοχαράκη, τα παιδιά ανακαλύπτουν την πολεοδομική εξέλιξη της Αθήνας με αφετηρία το πώς επιλέχθηκε η τοποθεσία των Ανακτόρων καθώς και τις διάφορες πολεοδομικές προτάσεις που έγιναν.

Με οδηγό τα νεοκλασικά κτίρια ορόσημο (όπως το Μέγαρο Δημητρίου, του Θεόφιλου Χάνσεν στη θέση του κτιρίου της Μεγάλης Βρετανίας) ανακαλύπτουν πτυχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του κέντρου της Αθήνας, ακολουθούν την διαμόρφωση της πλατείας Συντάγματος  και καταλήγουν στον Εθνικό κήπο που φυτεύτηκε και σχεδιάστηκε με την αποκλειστική επιμέλεια της Αμαλίας σαν προσωπικός της κήπος.

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες (Βασιλιάς, Πολεοδόμοι, Αρχιτέκτονες, Σχεδιασμός κήπου, Βασίλισσα) και παρακολουθούν την περιήγηση σύμφωνα με τους ρόλους τους.

Σταθμός 1: Ταράτσα του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Σταθμός 2: Αρχή περιπάτου – Πλατεία Συντάγματος

Σταθμός 3: Μνημείο άγνωστου στρατιώτη και κτίριο της Βουλής

Σταθμός 4: Τέλος περιπάτου – Εθνικός κήπος

Σταθμός 5: Αίθουσα Ιδρύματος Θεοχαράκη

 

Σχεδιασμός/Υλοποίη0ση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου, μουσειοπαιδαγωγός

Κυριακή, 14 Απριλίου 12:00-14:00

Κόστος συμμετοχής: 15

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

Απρίλιος 14 @ 12:00
12:00