H ζωγραφική ως παιχνίδι – Για παιδιά 6- 12 ετών
Δεκέμβριος 19, 2016
Συνέβη σε μία βίδα – Διαδραστική αφήγηση – Για μαθητές Προσχολικής ηλικίας Α’, Β’ Δημοτικού (Ηλικίες 4 – 7 ετών)
Δεκέμβριος 23, 2016

Φιλοξενούμενες εκδηλώσεις: «Dialogs of talents, dialogs of 2 generations»

με έργα των Haydn, Chopin καθώς και Vivaldi, Hasse.

Συμμετέχει η Καμεράτα-ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής).

 

Supported by

WE ARE LIFE ACTION TRUST ~

British Organization

O Μιχάλης Tάγκας είναι Έλληνας πιανίστας. Γεννήθηκε στην Ελλάδα το Μάρτιο του 1984. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών με την Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα, την Αλίκη Βατικιώτη-Farrant και αποφοίτησε παίρνοντας το δίπλωμα του από την τάξη του Άρη Γαρουφαλή. Έχοντας γίνει ήδη δεκτός ως μαθητής της Patsy Toh (Fou Tsong’s wife) στο Λονδίνο στη Royal Academy of Music σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης, σπούδασε με τον Pavel Gililov στο Mozarteum Salzburg. Υποστηριζόμενος από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Τζίνα Μπαχάουερ. Παρακολουθόντας παράλληλα, στην International Piano Academy Lake Como στην Ιταλία master classes από το διάσημο πιανίστα Fou Τsong.

Νικητής του «Fulbright Art Serie» προσκλήθηκε από τον Dr. Vitaly Margulis να συνεργαστεί μαζί του (Postdoc) στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες {UCLA} και αργότερα δούλεψε με το Jura Margulis όπου εγκαινίασαν μια γόνιμη συνεργασία, η οποία συνεχίζεται ακόμη ενεργά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εχει πάρει μέρος σε master courses με τους: Aquilles Delle-Vigne, George Kern, Peter Lang, Sulamita Aronovsky, Christopher Elton, Pierre-Laurent Aimard, Andras Schiff, Dame Fanny Waterman, Fou Ts’ong και Dmitri Bashkirov.

Το 2015 ηχογράφησε το πρώτο του CD στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έργα Haydn, Beethoven και Chopin υπό την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Έχει επίσης υποστηριχθεί από: Διεθνές Μουσικό Σωματείο Τζίνα Μπαχάουερ, Ίδρυμα Fulbright, Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, ‘Ιδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Θέκλα Mαρινίδη, Λόλα Ζολώτα, Chrisanthy Lemos, The Kulukundis Family, Dame Fanny Waterman DBE, Sir Sydney Lipworth QC & Lady Rosa Lipworth CBA, Life Action Trust, Philharmonia Trust.Στις ειδικές συνεργασίες του συμπεριλαμβάνονται οι  GOCO Ltd, LSG, Leeds International Piano Competition, Philharmonia Orchestra Trust, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από το 2016 είναι Artist των Caecilia Agency, Ελβετία και Legato Arts Agency στη Νέα Υόρκη. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις/συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική. Moιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας, Λονδίνου και Λος Άντζελες.

%cf%80%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85
Μοιράζοντας τις δραστηριότητές του ανάμεσα στη διεύθυνση ορχήστρας και το πιάνο, ο Γιώργος Πέτρου, έχει ακολουθήσει μία διεθνή σταδιοδρομία με εμφανίσεις σε σημαντικά θέατρα και αίθουσες συναυλιών, έχοντας επίσης δυναμική παρουσία στη διεθνή δισκογραφία. Η δραστηριότητά του ως διευθυντής ορχήστρας περιλαμβάνει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο με έμφαση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας και την όπερα.
Έχει διευθύνει γνωστές ορχήστρες όπως η Gewandhaus της Λειψίας, η Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Μονάχου, η Concerto Koln, η Συμφωνική Ορχήστρα της Νέας Ρωσίας, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της νοτιοδυτικής Γερμανίας.
Έχει τακτική συνεργασία με σημαντικά θέατρα όπως την Όπερα του Στρασβούργου, το Saarlaendisches Staatstheater, την Όπερα της Λειψίας, την Κρατική Όπερα της Βέρνης. Έχει διευθύνει νέες παραγωγές όπερας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Αθηνών και στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Από τον Σεπτέμβρη του 2012, έχει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και την ευθύνη του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του κύκλου συναυλιών «Μεταμορφώσεις» με την Καμεράτα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση.
Στην διεθνή αγορά κυκλοφορούν πολλές δισκογραφικές του δουλείες, με πολλές από τις οποίες κατάφερε να στρέψει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου στα ελληνικά μουσικά σύνολα, με εταιρείες όπως η DECCA, η MDG, η Oehms Classics. Οι ηχογραφήσεις αυτές έχουν αποσπάσει τις υψηλότερες διεθνείς διακρίσεις όπως το βραβείο ECHO Classic 2008 για την καλύτερη ηχογράφηση όπερας της χρονιάς από την Γερμανική Ακαδημία Δίσκου, τις διακρίσεις EDITOR’S CHOICE από το περιοδικό Gramophone, CHOC από το περιοδικό Le Monde de la Musique, EXCEPTIONAL από το περιοδικό Scherzo, DIAPASON 5 καθώς και το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής.
Γεννημένος στη Αθήνα, σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τη Μαρία Χαιρογεώργου-Σιγάρα, από όπου αποφοίτησε με άριστα και α’ βραβείο παμψηφεί. Συνέχισε τις σπουδές του στο Royal College of Music και την Royal Academy of Music του Λονδίνου με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, με το «βραβείο Νέου Καλλιτέχνη 1998» από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, καθώς και με το διεθνές βραβείο Sebetia Ter στη Νάπολη της Ιταλίας.

Φεβρουάριος 10 @ 20:30
20:30

e-ticket