«Μα πότε θα φθάσει αυτός ο Μάγος;» – Για παιδιά από 4 ετών και άνω
Οκτώβριος 11, 2016
Ξενάγηση των Φίλων στην τρέχουσα έκθεση του Ιδρύματος «Σπύρος Παπαλουκάς – Synopsis».
Οκτώβριος 13, 2016

Τα Χριστούγεννα του ποιητή με την Νεράιδα του βουνού – Για μαθητές Προσχολικής ηλικίας Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού (Ηλικίες 4-8 ετών)

Μια νύχτα Χριστουγέννων ο νεαρός ποιητής αποκοιμάται και στο όνειρό του συναντά υπερφυσικά όντα, καλικάντζαρους, ξωτικά και νεράιδες, που θα τον οδηγήσουν στις απάτητες κορυφές της γνώσης και της αγάπης. Στην παράσταση γίνονται αναφορές σε χριστουγεννιάτικα έθιμα, δοξασίες και παραδόσεις από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Η ομάδα Παραμύθι από μακριά, παρουσιάζει μια θεατρική παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο «Το Δαχτυλίδι της μάνας» του Γ. Καμπύση, που αναφέρεται στη ζωή του ποιητή Κ. Κρυστάλλη. Μια νύχτα Χριστουγέννων ο νεαρός ποιητής αποκοιμάται και στο όνειρό του συναντά υπερφυσικά όντα, καλικάντζαρους, ξωτικά και νεράιδες, που θα τον οδηγήσουν στις απάτητες κορυφές της γνώσης και της αγάπης. Στην παράσταση γίνονται αναφορές σε χριστουγεννιάτικα έθιμα, δοξασίες και παραδόσεις από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Με τραγούδια, κιθάρα και κρουστά τα παιδιά θα ακούσουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλη την Ελλάδα και θα δουν πώς οι μεγάλοι ζωγράφοι απεικόνισαν το πνεύμα των Χριστουγέννων στα έργα τους.

Σενάριο, σκηνοθεσία και αφήγηση: Χριστίνα Παλαιολόγου
Μουσική, τραγούδι: Κατερίνα Μακρή

 

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, διεξάγεται κάθε Δευτέρα ή Παρασκευή (10:00-11:00 για παιδιά Δημοτικού) κατόπιν συνεννοήσεως και το κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή είναι 6 €.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε  καθημερινά 10:00-14:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στο τηλέφωνο: 210-3611206, (εσωτ. 1042) κα Ειρήνη Αλεξανδράκη.

Ιούνιος 12 @ 10:00
10:00