Γιάννης Τσαρούχης, Μουσείο Μπενάκη
Ιανουάριος 19, 2017
Εκλάπη το κλειδί του Sol – Για παιδιά από 6 ετών
Ιανουάριος 20, 2017

Φιλοξενούμενη Εκδήλωση: Συμπόσιο για την Αχαϊκή Συμπολιτεία και το Κοινόν των Αχαιών

Πέτρος Δούκας, τ. Υπουργός Οικ και Εξωτ., εκπροσωπώντας το Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ., θα ομιλήσει σχετικά με τις “Πολιτικές ενώσεις, και το Αίγιον ως μοντέλο για το ενωσιακό πρότυπο των ΗΠΑ”.

Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής, τ. Υπουργός, Αντιπρόεδρος ΝΔ

Απόστολος Πιερρής, Πρ. Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών, θα πραγματευτεί: “Πόλις και Αμφικτυονία, Ηγεμονία ή Συμπολιτεία: η Μορφή του Κοινού στον Ελληνισμό” (Για την Ερμηνεία της Αντίθεσης Σπάρτης και Αχαϊκής Συμπολιτείας στους Ελληνιστικούς Χρόνους).

Πάνος Ευαγγελόπουλος, Αριστούχος Διδάκτωρ Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκει Μικροοικονομική, Δημόσια Οικονομικά, Μεθοδολογία Οικονομικής Επιστήμης, Οικονομική Ιστορία και Οικονομική Ανάλυση και Πολιτική των Θεσμών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή. Το θέμα του: «Από την Αχαϊκή Συμπολιτεία στον Ελληνορωμαϊκό Πολιτισμό». (Με αναφορά του Πουκεβίλ στον Λυκόρτα και Φιλοποίμενα, και για τον Πολύβιο που μετά την πτώση της Αχαϊκής Συμπολιτείας συνέβαλε τα μάλα
στην συμφιλίωση των Ελλήνων με τους Ρωμαίους, θέτοντας τον ακρογωνιαίο λίθο του Ελληνορωμαϊκού Πολιτισμού).

Αλέξιος Παναγόπουλος, Prof. DDr. Hab., Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε πανεπιστημιακούς και άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και δίδαξε στο South West University Neofit Rilski-Blagoevgra, ‘Εχει βραβευθεί για έργα του, όπως από την Εταιρεία Αχαϊκών Μελετών το 1998. Είναι μέλος επιστημονικών, εκπαιδευτικών και πολιτικών Συλλόγων της Σερβίας και των Βαλκανίων, όπου και έχει δραστηριοποιηθεί. Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος και τακτικός εισηγητής στην Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών. Η εισήγησίς του: “Η Αχαϊκή Συμπολιτεία μέσα από το βλέμμα των συγχρόνων λογίων Αιγιαλέων ”.

Συντονίζει η Έλλη Τριανταφύλλου, δημοσιογράφος

Φεβρουάριος 7 @ 20:30
20:30