Οδύσσεια Γυμνή Φωνή – Για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου (Ηλικίες 11-17 ετών)
Οκτώβριος 11, 2016
Πηλός και νέες τεχνολογίες Για παιδιά 6-12 ετών – Α’ Κύκλος
Οκτώβριος 11, 2016

Συμμετοχική Όπερα – Για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. (Ηλικίες 8 – 18 ετών)

Όλοι μπορούμε να τραγουδήσουμε Όπερα! Την εποχή του Μότσαρτ και του Βέρντι οι αντίστοιχοι ποπ σταρ ήταν οι πρωταγωνιστές της όπερας, ενώ οι αγαπημένες μελωδίες που άκουγε κανείς στην καθημερινότητά του δεν ήταν άλλες από τις σημερινές άριες που ανήκουν πια στο χώρο της κλασικής μουσικής.

Όλοι μπορούμε να τραγουδήσουμε Όπερα!
Την εποχή του Μότσαρτ και του Βέρντι οι αντίστοιχοι ποπ σταρ ήταν οι πρωταγωνιστές της όπερας, ενώ  οι αγαπημένες μελωδίες που άκουγε κανείς στην καθημερινότητά του δεν ήταν άλλες από τις σημερινές άριες που ανήκουν πια στο χώρο της κλασικής μουσικής. Η σοπράνο Κάτια Πάσχου επιμελείται και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο που με συνοδεία πιάνου μυεί βιωματικά (τραγούδι, ασκήσεις, και θεατρικό παιχνίδι) παιδιά και εφήβους. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε ανοικτό για το κοινό με μεγάλη επιτυχία από το 2010 απευθύνεται πλέον αποκλειστικά σε σχολεία.

  • Ηλικίες 8 – 12 ετών (Γ’, Δ’, Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού)

–       Εισαγωγή: γνωριμία με τον κόσμο της μουσικής και της όπερας: ανάλυση των τεσσάρων φωνών, μαέστρος, είδη μουσικού θεάτρου, κλπ.
–       Εκμάθηση ενδεικτικών μελωδιών και τραγούδι μαζί με τα παιδιά (λαμβάνουν ειδικό χαρτί με τα λόγια)
–       Παρουσίαση της όπερας «Οι γάμοι του Φίγκαρο» του Μότσαρτ:
–       Παρουσίαση αποσπάσματος επί σκηνής σε θεατρικό διάλογο και ερμηνεία από παιδιά- εθελοντές από το ακροατήριο, ερμηνεία μίας σκηνής από τους καλλιτέχνες, εκμάθηση αποσπασμάτων και τραγούδι μαζί με τα παιδιά
–       Ηλικίες 13 – 18 ετών (Α’, Β’ & Γ’ Γυμνασίου Α’, Β’ & Γ’ Λυκείου)

–       Εισαγωγή στην γνωριμία με τον κόσμο της μουσικής και της όπερας: ανάλυση των τεσσάρων φωνών, μαέστρος, είδη μουσικού θεάτρου, κλπ.
–       Εκμάθηση ενδεικτικών μελωδιών και τραγούδι μαζί με τα παιδιά (λαμβάνουν ειδικό χαρτί με τα λόγια)
–       H Όπερα ως Βιωματική εμπειρία. Με ειδικές ασκήσεις η Κάτια Πάσχου τραγουδά ζωντανά στα παιδιά και μοιράζονται την  εμπειρία τους για την αίσθηση τους που προκαλεί: εικόνες, αναμνήσεις, φαντασία κλπ.
–       Παρουσίαση της όπερας “La Traviata” G. Verdi  Ιστορική αναδρομή και σύνδεση με τα γεγονότα της εποχής, συσχετισμός των προβληματισμών με τη σημερινή εποχή, σκηνική ερμηνεία από τους καλλιτέχνες, συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο η μουσική μεταφέρει μηνύματα και διαπερνά συναισθήματα, εκμάθηση αποσπασμάτων και τραγούδι μαζί με τα παιδιά

Καλλιτέχνες:                                                     
Κάτια Πάσχου, σοπράνο
Μανώλης Παπασηφάκις, πιάνο

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, διεξάγεται κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη (10:00-12:00) και το κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή είναι 6 €. 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε  καθημερινά 10:00-14:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στο τηλέφωνο: 210-3611206, (εσωτ. 1042) κα Ειρήνη Αλεξανδράκη.

Ιούνιος 7 @ 10:00
10:00