Κωνσταντίνος Βολανάκης – Ο πατέρας της θαλασσογραφίας
Σεπτέμβριος 1, 2017
Διάλειμμα στην τέχνη: «Ο εικαστικός και λογοτεχνικός κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη» – Για παιδιά 8 – 12 ετών
Σεπτέμβριος 1, 2017

Προγράμματα βασισμένα στις περιοδικές εκθέσεις

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη έχει δημιουργήσει ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που σκοπό έχουν τη μεγαλύτερη κατανόηση των εκθέσεών του. Οι μαθητές (νηπιαγωγείο, δημοτικό) έχουν μια ολοκληρωμένη εκθεσιακή εμπειρία συμμετέχοντας ενεργά σε ένα νέο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει: Ξενάγηση στην έκθεση και συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωγραφήγηση» της Λήδας Βαρβαρούση. Η ©Ζωγραφήγηση είναι μια διαδραστική οπτικοακουστική εμπειρία έμπνευσης, όπου η ιστορία δημιουργείται και εξελίσσεται μπροστά στα παιδιά σαν ζωντανός κινηματογράφος. (...)

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη έχει δημιουργήσει ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που σκοπό έχουν τη μεγαλύτερη κατανόηση των εκθέσεών του. Οι μαθητές (νηπιαγωγείο, δημοτικό) έχουν μια ολοκληρωμένη εκθεσιακή εμπειρία συμμετέχοντας ενεργά σε ένα νέο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει:

Ξενάγηση στην έκθεση και συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Ζωγραφήγηση» της Λήδας Βαρβαρούση.

Η ©Ζωγραφήγηση είναι μια διαδραστική οπτικοακουστική εμπειρία έμπνευσης, όπου η ιστορία δημιουργείται και εξελίσσεται μπροστά στα παιδιά σαν ζωντανός κινηματογράφος.

Το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Διάρκεια προγράμματος: 45΄ ξενάγηση & 60΄ πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Ζωγραφήγηση με τη Λήδα Βαρβαρούση» επισκεφθείτε το    www.lidavarvarousi.com και το κανάλι της στο YouTube

 

 

25 Σεπτεμβρίου – 29 Οκτωβρίου: «Μαρία Κάλλας: Ο μύθος ζει»

Ξενάγηση στην έκθεση και συμμετοχή στο πρόγραμμα: «Μια ©Ζωγραφήγηση για την Όπερα με την Λήδα Βαρβαρούση: Ένα πέρασμα στη ζωή της Μαρία Κάλλας και στις άριες που αγάπησε και αγαπήσαμε».

 

3 Νοεμβρίου – 28 Ιανουαρίου: «Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια»  Ο Γιώργος Σεφέρης και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία

Ξενάγηση στην έκθεση και συμμετοχή στο πρόγραμμα: «©Ζωγραφήγηση με τη Λήδα Βαρβαρούση βασισμένη στα ποιήματα του Σεφέρη για παιδιά. Μια μαγική συνάντηση!».

 

25 Ιανουαρίου – 13 Μαΐου: Κωνσταντίνος Βολανάκης – Ο πατέρας της θαλασσογραφίας

Ξενάγηση στην έκθεση και συμμετοχή στο πρόγραμμα: «Μια ©Ζωγραφήγηση με τη Λήδα Βαρβαρούση για τις άγριες θάλασσες και τους πειρατές εμπνευσμένη από τις θαλασσογραφίες και τα καράβια του Κωνσταντίνου Βολανάκη».

 

Ημέρα διεξαγωγής: Πέμπτη

Ώρα: 10:00

Κόστος συμμετοχής: 6€ πρόγραμμα & 1€ ξενάγηση κατ’ άτομο

Μάιος 10 @ 10:00
10:00