Μαρία Κάλλας: Ο μύθος ζει – Μια μοναδική έκθεση με περισσότερα από διακόσια προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας
Σεπτέμβριος 1, 2017
«Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια» – Ο Γιώργος Σεφέρης και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία
Σεπτέμβριος 1, 2017

Μαρία Κάλλας: Ο μύθος ζει – Μια μοναδική έκθεση με περισσότερα από διακόσια προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από ειδικευμένους εκπαιδευτές του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη και έχουν διάρκεια 90 λεπτά για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με εξαίρεση τα προγράμματα του Λυκείου και του Νηπιαγωγείου, διάρκειας 60 λεπτών. Οι επισκέψεις ξεκινούν στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 και το κόστος συμμετοχής για τις ξεναγήσεις είναι 3€ για κάθε μαθητή. Τα προγράμματα διεξάγονται καθημερινά (Δευτέρα - Παρασκευή) τις ακόλουθες ώρες: 10:00 και 11:30. (...)

Διάρκεια: 1​5 Μαΐου – 29 Οκτωβρίου 2017

Η όπερα, σύνθεση πολλών τεχνών, είναι η προσπάθεια της Αναγέννησης να αναδημιουργήσει το είδος της αρχαίας αττικής τραγωδίας. Ορόσημα σε αυτή την προσπάθεια, οι μεγάλοι συνθέτες Monteverdi, Gluck και Wagner, που αναβάπτισαν την όπερα της εποχής τους στα ανάματα της τραγωδίας. Καμία προσωπικότητα, στον 20ο αιώνα, δεν προσέφερε τόσα προς αυτή την κατεύθυνση, όσο η μεγάλη λυρική καλλιτέχνις Μαρία Καλογεροπούλου, γνωστή στα πέρατα της γης ως Μαρία Κάλλας.

Ως φόρο τιμής στη διασημότερη Ελληνίδα της σύγχρονης εποχής, που έφυγε πριν από 40 χρόνια πρόωρα από τη ζωή, το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει μια μοναδική έκθεση με περισσότερα από διακόσια προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας, κοστούμια θεάτρου, φορέματα, έπιπλα, κοσμήματα, ιδιόχειρες επιστολές, επιστολές συγγενών, φίλων και καλλιτεχνών, δημιουργώντας μια αφήγηση της ιστορίας και της προσφοράς της μοναδικής τραγωδού και λυρικής τραγουδίστριας, που υπήρξε ζωντανός μύθος και της οποία ο μύθος ζει και αποκτά όλο και μεγαλύτερη ένταση και λάμψη.

 

Για ηλικίες 4 – 7 ετών (Νηπιαγωγείο, Α’ & Β’ Δημοτικού)
Οι σχολικές ομάδες από 4 έως 7 ετών θα έρθουν σε επαφή με τα εκθεσιακά αντικείμενα. Αντλώντας έμπνευση από ​τη ζωή της Μαρίας Κάλλας, καλούνται να ζωγραφίσουν τα δικά τους έργα.

Για ηλικίες 8 – 12 ετών (Γ’, Δ’, Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού)
Οι σχολικές ομάδες από 8 έως 12 ετών θα ​μεταφερθούν στη ζωή της Μαρίας Κάλλας​ και θα γνωρίσουν τα είδη και τα τραγούδια της όπερας συμμετέχοντας σε διαδραστικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της έκθεσης.​

Για ηλικίες 13 – 15 ετών (Α’, Β’,  Γ’ Γυμνασίου)
Οι σχολικές ομάδες από 13 έως 15 ετών έρχονται σε επαφή με​ ​τ​ο έργο και τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής της μεγάλης σοπράνο της όπερας Μαρία Κάλλας ταξιδεύοντας στις χώρες από όπου πέρασε.

Για ηλικίες 16 – 18 ετών (Α΄,Β΄, Γ΄ Λυκείου)
Οι σχολικές ομάδες από 16 έως 18 ετών έχουν τη δυνατότητα να ​εστιάσουν στη μεγάλη πορεία της Μαρίας Κάλλας και να έρθουν σε επαφή με τα σημαντικότερα έργα που πρωταγωνίστησε.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από ειδικευμένους εκπαιδευτές του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη και έχουν διάρκεια 90 λεπτά για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με εξαίρεση τα προγράμματα του Λυκείου και του Νηπιαγωγείου, διάρκειας 60 λεπτών.

Οι επισκέψεις ξεκινούν στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 και το κόστος συμμετοχής για τις ξεναγήσεις είναι  3€ για κάθε μαθητή. Τα προγράμματα διεξάγονται καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) τις ακόλουθες ώρες: 10:00 και 11:30.

Οκτώβριος 27 @ 10:00
10:00