Κωνσταντίνος Βολανάκης – Ο πατέρας της θαλασσογραφίας
Σεπτέμβριος 1, 2017
Προγράμματα βασισμένα στις περιοδικές εκθέσεις
Σεπτέμβριος 1, 2017

Κωνσταντίνος Βολανάκης – Ο πατέρας της θαλασσογραφίας

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από ειδικευμένους εκπαιδευτές του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη και έχουν διάρκεια 90 λεπτά για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με εξαίρεση τα προγράμματα του Λυκείου και του Νηπιαγωγείου, διάρκειας 60 λεπτών. Οι επισκέψεις ξεκινούν στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 και το κόστος συμμετοχής για τις ξεναγήσεις είναι 3€ για κάθε μαθητή. Τα προγράμματα διεξάγονται καθημερινά (Δευτέρα - Παρασκευή) τις ακόλουθες ώρες: 10:00 και 11:30. (...)

Διάρκεια: 7 Φεβρουαρίου – 10 Ιουνίου 2018

Ο Κωνσταντίνος Βολανάκης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες θαλασσογράφους. Μέσα από τον θαλάσσιο κόσμο των έργων του, απεικονίζοντας κυρίως σκηνές από λιμάνια, καράβια και καΐκια καθώς και τις ανθρώπινες δραστηριότητες, μας μεταφέρει σε ατμοσφαιρικά τοπία. Έχοντας ως πρότυπο τις ολλανδικές θαλασσογραφίες του 17ου αιώνα, τον γαλλικό ιμπρεσιονισμό και τη Σχολή Barbizon, ο δεξιοτέχνης Βολανάκης δημιούργησε συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από την εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια και τη χρωματική αρμονία παρουσιάζοντας μας έναν δομημένο κόσμο.

Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο

Οι σχολικές ομάδες (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) έρχονται σε επαφή με το μεγάλο έργο του Έλληνα θαλασσογράφου, συμμετέχοντας παράλληλα σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαμορφωμένες ανάλογα με την ηλικία των μαθητών.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από ειδικευμένους εκπαιδευτές του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη και έχουν διάρκεια 90 λεπτά για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με εξαίρεση τα προγράμματα του Λυκείου και του Νηπιαγωγείου, διάρκειας 60 λεπτών.

Οι επισκέψεις ξεκινούν στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 και το κόστος συμμετοχής για τις ξεναγήσεις είναι  3€ για κάθε μαθητή. Τα προγράμματα διεξάγονται καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) τις ακόλουθες ώρες: 10:00 και 11:30.

Ιούνιος 10 @ 10:00
10:00