Καλοκαίρι µε το Arkki, στο Ίδρυµα Θεοχαράκη! Για παιδιά ηλικίας από 4 & 5 ετών
Μάιος 9, 2018
Καλοκαίρι µε το Arkki, στο Ίδρυµα Θεοχαράκη! Για παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών.
Μάιος 16, 2018

Καλοκαίρι µε το Arkki, στο Ίδρυµα Θεοχαράκη! Για παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών.

Το Arkki (School of Architecture for children and Youth), το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραµµα της Ευρώπης, που ήρθε στην Ελλάδα από την Φινλανδία, συνεχίζει τη δράση του και το καλοκαίρι στο Ίδρυµα Θεοχαράκη, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών. Στα εργαστήρια του Αrkki, τα παιδιά -µε άξονα το Αρχιτεκτονικό παιχνίδι- πειραµατίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και βλέπουν τον κόσµο µέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Όλα τα προγράµµατα ενδυναµώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη µαθηµατική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Το Arkki (School of Architecture for children and Youth), το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραµµα της Ευρώπης, που ήρθε στην Ελλάδα από την Φινλανδία, συνεχίζει τη δράση του και το καλοκαίρι στο Ίδρυµα Θεοχαράκη, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών.

Στα εργαστήρια του Αrkki, τα παιδιά -µε άξονα το Αρχιτεκτονικό παιχνίδι- πειραµατίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και βλέπουν τον κόσµο µέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Όλα τα προγράµµατα ενδυναµώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη µαθηµατική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιµοποιείται ως µέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσµατα που από τη φύση της έχει η επιστήµη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία & τη δηµιουργικότητά τους, και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι “αρχιτέκτονες” του µέλλοντός τους!

Έτσι, από τις 18 Ιουνίου ως και τις 4 Ιουλίου, ξεκινούν οι καλοκαιρινοί κύκλοι µε εργαστήρια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά! Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και ολοκληρώνεται σε τρεις διδακτικές ώρες, δύο φορές την εβδοµάδα (12:00 – 13:30).

 

Αναλυτικά, το πρόγραµµα των εργαστηρίων έχει ως εξής:

Α ΚΥΚΛΟΣ:

18 Ιουνίου   &  20 Ιουνίου 

Πελώριοι Πύργοι I & Πελώριοι Πύργοι II

Β ΚΥΚΛΟΣ:

25 Ιουνίου  & 27 Ιουνίου 

Τοξωτή γέφυρα & Δενδρόσπιτα

Γ ΚΥΚΛΟΣ:

3 Ιουλίου  & 4 Ιουλίου

Λαβύρινθος & Σκοτεινό Δωμάτιο

 

Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 40€

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

Ιούλιος 2 @ 12:00
12:00