Θεατρική παράσταση: Όλη η γη ένα ταξίδι – Για παιδιά 4-8 ετών
Σεπτέμβριος 1, 2017
Θεατρική παράσταση: Ο κώδικας του κοντού δράκου – Για παιδιά από 5 ετών και άνω
Σεπτέμβριος 1, 2017

Θεατρική παράσταση: Όλη η γη ένα ταξίδι – Για παιδιά 4-8 ετών

Στην παράσταση αυτή θα παρακολουθήσουμε τα ταξίδια των μεγάλων θαλασσοπόρων εξερευνητών που διαμόρφωσαν την εικόνα του σύγχρονου κόσμου. (...)

Στην παράσταση αυτή θα παρακολουθήσουμε τα ταξίδια των μεγάλων θαλασσοπόρων εξερευνητών που διαμόρφωσαν την εικόνα του σύγχρονου κόσμου. Θα δημιουργήσουμε ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που θα έχει διάρκεια 60΄λεπτά και θα ταξιδέψουμε μαζί με τους Marco Polo, Cristoforo Colombo, Amerigo Vespucci, Vasco da Gama, Ferdinand Magellan.

Στο ταξίδι αυτό θα ανακαλύψουμε νέες χώρες και νέες ηπείρους, διαφορετικά ήθη και έθιμα και νέους πολιτισμούς. Με οδηγό τους παλαιούς χάρτες, τα ημερολόγια και τα κείμενά τους, θα παρακολουθήσουμε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στις αποστολές τους, θα μοιραστούμε τις εμπειρίες και θα ζήσουμε τη χαρά των ανακαλύψεών τους. Η εφευρετικότητα και η ευφυΐα τους, το θάρρος και η αποφασιστικότητά τους, τους βοήθησαν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να αποδείξουν τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Οι ανακαλύψεις που έκαναν μέσα από τα ταξίδια τους, η γνωριμία τους με τους ιθαγενείς, πλούτισαν τις γνώσεις μας και διεύρυναν τους ορίζοντες του μέχρι τότε γνωστού κόσμου. Παλαιοί χάρτες και πίνακες ζωγραφικής, που παρουσιάζονται με την τεχνική του animation, πλαισιώνουν το ταξίδι αυτό.

Την παράσταση παρουσιάζουν: η Χριστίνα Παλαιολόγου (σενάριο, σκηνοθεσία, αφήγηση) και η Κατερίνα Μακρή (μουσική, τραγούδι). Το animation πραγματοποιήθηκε από τους Gregorio Perico και Μαργαρίτα Τζαννέτου.

Σενάριο, σκηνοθεσία και αφήγηση: Χριστίνα Παλαιολόγου

Από 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ημέρες διεξαγωγής:  Δευτέρα & Παρασκευή 

Ώρα: 10:00 – 11:00 (για παιδιά προσχολικής ηλικίας)

10:00 – 11:30 (για παιδιά δημοτικού)

Κόστος συμμετοχής: 6 €

Ιούνιος 22 @ 10:00
10:00