Στέλιος Ράμφος | Φιλοσοφία της Ιστορίας. (Κύκλος Β’)
Σεπτέμβριος 20, 2018
Χρήστος Γιανναράς | Η σεξουαλικότητα: πρόβλημα της ύπαρξης ή της συμπεριφοράς;
Σεπτέμβριος 20, 2018

Εκδόσεις Πορφύρα | Χωρισμός και απώλεια ή η ματαίωση της συναισθηματικής επένδυσης.

Σημαντικές προσωπικότητες συζητούν με το κοινό για την «απώλεια»!

Ο Σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης, η Στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και ο Ψυχαναλυτικός Θεραπευτής Τρύφων Ζαχαριάδης αναπτύσσουν την θεματική του αποχωρισμού στις ανθρώπινες σχέσεις, στο ζευγάρι και το «διαζύγιο με τον εαυτό μας». Επιτυχημένοι άνθρωποι από τον χώρο της Τέχνης και της Επιστήμης, εμβαθύνουν με τις θέσεις τους και την οπτική του επαγγέλματός τους, στην εξερεύνηση μιας από τις πιο σημαντικές ανθρώπινες προκλήσεις: την αποδοχή της ματαίωσης.  Για άλλη μια χρονιά οι εκδόσεις «ΠΟΡΦΥΡΑ», οργανώνουν μια σειρά συναντήσεων στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη, με αφορμή την έκδοση ενός ακόμη βιβλίου της Karyl McBride«Χωρίς εσένα. Πώς να διαχειριστείτε το διαζύγιο και να φέρετε ξανά την ισορροπία στην οικογένειά σας». Στο πλαίσιο διαλόγου με τις θέσεις της συγγραφέως, τρεις Ψυχοθεραπευτές, τακτικά μέλη του ΕΛ.ΕΚ.ΙΝ., Όλγα Δούκα, Χρυσή Καριώτογλου και Κωνσταντίνος Σπηλιώτης,θα επικεντρωθούν στο πραγματικό διαζύγιο, όταν εμπλεκόμενος βρίσκεται ο ναρκισσιστικός σύντροφος.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στις σελίδες του θα συναντήσει ο αναγνώστης απαντήσεις στα ερωτήματα: Πώς μπορεί να ζήσει κάποιος και να προχωρήσει την ζωή του μετά από μια ισχυρή συναισθηματική αποκοπή από συντρόφους ζωής; Πώς θα κατορθώσουμε να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές απώλειες που επιφυλάσσει η ανθρώπινη διαδρομή; Μπορούν να μετουσιωθούν  σε «εργαλείο» ανάπτυξης και χαράς οι καταλυτικές απογοητεύσεις; Ο αποχωρισμός στους δεσμούς μπορεί να αποφευχθεί ή είναι αναπόσπαστο συστατικό της ύπαρξής μας; Τελικά, οι απώλειες  μας καθιστούν αδύναμους ή μας δίνουν, εκτός από την οδύνη και την δυνατότητα να ωριμάσουμε συναισθηματικά;

*Τον κύκλο των συζητήσεων διευθύνει ο Ψυχαναλυτικός Θεραπευτής συγγραφέας Τρύφων Ζαχαριάδης, πρόεδρος του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας & Οικογένειας. (ΕΛ.ΕΚ.ΙΝ.)

 

26 Ιανουαρίου 2019

2, 9, 16 Φεβρουαρίου 2019

 

Σάββατο, 18.00-20.00

Μεμονωμένη διάλεξη: 10€, 5€

Ψυχαναλυτικός θεραπευτής-συγγραφέας Tρύφων Zαχαριάδης

Φεβρουάριος 9 @ 18:00
18:00