Ιστορία του Design – Για ενήλικες
Σεπτέμβριος 4, 2017
Εργαστήριο Βυζαντινής ζωγραφικής – Για ενήλικες
Σεπτέμβριος 4, 2017

Είδα ένα όνειρο – Για ενήλικες

Η επιστήμη σήμερα επιβεβαιώνει την πίστη των αρχαίων λαών ότι τα όνειρα αποτελούν μια από τις υψηλότερες λειτουργίες της συνείδησης. (...)

Η επιστήμη σήμερα επιβεβαιώνει την πίστη των αρχαίων λαών ότι τα όνειρα αποτελούν  μια από τις υψηλότερες  λειτουργίες  της συνείδησης. Στα  όνειρα έχουμε  την  ανάδυση του ασυνειδήτου μέσω συμβολικών εικόνων, πράγμα το οποίο δημιουργεί και τη δυσκολία κατανόησής  τους. Στο πλαίσιο αυτό, το  σεμινάριο είναι μια εισαγωγή στη μεθοδολογία καταγραφής, ανάλυσης και ερμηνείας των ονείρων των συμμετεχόντων σύμφωνα με την παγκόσμια γλώσσα των συμβόλων (Γιουνγκ) και την ψυχαναλυτική θεωρία (Φρόυντ). Συνδέοντας το συνειδητό «εγώ» με το ασυνείδητο, μέσω των ονείρων μας, επιτυγχάνουμε  μεγαλύτερη εσωτερική ενότητα, συνειδητότητα του εαυτού μας και δημιουργικότητα, καθώς και ψυχική και σωματική υγεία ανακαλύπτοντας στα τελευταία, έναν πολύτιμο, καθημερινό σύμβουλο ζωής.

Με την Μαριλένα Πρωίμου, PhD Ψυχοθεραπεύτρια & Ομαδική Αναλύτρια

 

28 Φεβρουαρίου Τι είναι τα όνειρα;

7 Μαρτίου Όνειρα και σύμβολα

14 Μαρτίου Η ψυχαναλυτική θεωρία για τα όνειρα

21 Μαρτίου Μαθαίνοντας την ονειρική γλώσσα

28 Μαρτίου  Πηγές και είδη ονείρων

4 Απριλίου Σκοπιμότητα της ερμηνείας των ονείρων

 

Τετάρτη, 18:00 – 20:00

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 100€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η  αίτηση συμμετοχής, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

Απρίλιος 4 @ 18:00
18:00