Διάλειμμα στην τέχνη: «Ο εικαστικός και λογοτεχνικός κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη» – Για παιδιά 8 – 12 ετών
Σεπτέμβριος 1, 2017
Συμμετοχική όπερα – Το Ελιξήριο του Έρωτα – Για παιδιά 8-15 ετών
Σεπτέμβριος 1, 2017

Διάλειμμα στην τέχνη: «Ο εικαστικός και λογοτεχνικός κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη» – Για παιδιά 8 – 12 ετών

Τα εικαστικά, η μουσική και η ποίηση συναντώνται σε ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά έρχονται σε δημιουργική επαφή με τον κόσμο της τέχνης, ενώ παράλληλα ψυχαγωγούνται μέσα από το παιχνίδι και το συναγωνισμό. (...)

Τα εικαστικά, η μουσική και η ποίηση συναντώνται σε ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά έρχονται σε δημιουργική επαφή με τον κόσμο της τέχνης, ενώ παράλληλα ψυχαγωγούνται μέσα από το παιχνίδι και το συναγωνισμό.

Στο φετινό πρόγραμμα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον εικαστικό και λογοτεχνικό κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη μέσα από τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και τους δικούς τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς με αφορμή τα έργα «Άξιον Εστί» και  «Τα ρω του έρωτα».

Σκοπός του προγράμματος δεν είναι να προσφέρει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για τον ποιητή, αλλά να συμπαρασύρει τα παιδιά σε ένα παιχνίδι το οποίο θα τα φέρει πιο κοντά στις τέχνες και στη χαρά της δημιουργίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο από τον Παναγιώτη Τσιρίδη και απευθύνεται σε μαθητές από την Γ΄ έως την ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου.

 

Από 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ημέρες διεξαγωγής:  Δευτέρα & Παρασκευή

Ώρα: 10:00 – 11:00

Κόστος συμμετοχής: 6 €

Ιούνιος 22 @ 10:00
10:00