Σύγχρονα «Λάι»
Μάιος 2, 2019
ΚΥΚΛΟΣ Ρ. ΒΑΓΚΝΕΡ | Βάγκνερ και Βέρντι;
Μάιος 10, 2019

Τρίο με φλάουτο: Έργα των Luise Farrenc, Σπύρου Σύρμου και Carl M. von Weber

Συναυλία μουσικής δωματίου με αντιπροσωπευτικά έργα διαφορετικών εποχών από τους  Luise Farrenc, Σπύρος Σύρμος και Carl M. von Weber και άλλων, που έχουν γραφτεί για Τρίο με φλάουτο, βιολοντσέλλο και πιάνο.

 

Τρίο «Τρίλαλον»

Ηλέκτρα Καρανικόλα φλάουτο

Αμαλία Γιαννοπούλου βιολοντσέλλο

Κωστής Κριτσωτάκης πιάνο

 

Ηλέκτρα Καρανικόλα

Η Ηλέκτρα Καρανικόλα αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο Παλλήνης. Ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές στην Ελλάδα στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου όπου πήρε δίπλωμα φλάουτου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Β’ Βραβείο, με καθηγητή τον κ.Ηλία Μπάρμπα. Τον Ιούνιο του 2004 ολοκλήρωσε τριετή κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στο Conservatoire Royal de Musique de Mons στο Βέλγιο, στην τάξη φλάουτου του κ.Marc Grauwels και στην τάξη μουσικής δωματίου του κ.Luc Dewez όπου της απονεμήθηκε ομόφωνα και με διάκριση το Diplome Superieur de Flute, και το Diplome de Premier Prix de Musique de Chambre. Επίσης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις καλλιτεχνικές τις δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων συμμετοχές σε συναυλίες, παραγωγές, φεστιβάλ και ηχογραφήσεις, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, με την Ορχήστρα του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με την Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής & της Οπερέτας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, και με άλλα μικρότερα μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συνεργαστεί με νέους έλληνες συνθέτες, έργα των οποίων έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση. Από τον Ιανουάριο του 2009 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

 

Αμαλία Γιαννοπούλου

Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών(τάξη Ελ.Παπασταύρου). Μετά το δίπλωμά της το 1995 με «άριστα παμψηφεί» στο ωδείο Φ.Νάκας (τάξη Δημ.Μαγκριώτη) μελέτησε με τον Δημ.Πάτρα στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε σε σεμινάρια βιολοντσέλλου καθώς και σε σεμινάρια ορχήστρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μόνιμο μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων από το 1995.Εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες μουσικής δωματίου με διάφορα σχήματα στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Συμμετείχε σε συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών,της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Από το 1998 μέχρι το 2010 συνεργάστηκε με τη μίμο Isabelle Schweitzer σε παραστάσεις παντομίμας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως μουσικός εκτελεστής έχει εμφανιστεί με διάφορα θεατρικά σχήματα (Χοροθέατρο Μετ’ Εμποδίων, Θέατρο Τέχνης, Διπλούς Έρως, Θέατρο Τζένη Καρέζη, Contretemps Berlin Ensemble de Danse Baroque κ.ά.). Το καλοκαίρι του 2002 συμμετείχε σε περιοδεία της Hellenica Camerata στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης.

 

Κωστής Κριτσωτάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε πιάνο με τον Μ. Χάλεκερ και Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση με τον Π. Κούκο στο Ωδείο Αθηνών. Το 1992 γνώρισε και μαθήτευσε για ένα διάστημα κοντά στον Μάνο Χατζιδάκι.Την περίοδο 1994-97, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σύνθεση και Σύνθεση για Κινηματογράφο, στα Guildhall School of Music and Drama και Royal College of Music του Λονδίνου, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Έργα του, πολλά από τα οποία έχουν γραφτεί μετά από αναθέσεις, έχουν παρουσιαστεί από σύνολα όπως η Χορωδία της ΕΡΑ, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μουσικό Σύνολο Σκαλκώτας, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, η Καμεράτα, οι Σολίστ της Πάτρας, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, η Συμφωνική Ορχήστρα της Πορτογαλίας, το σύνολο του φεστιβάλ New Paths in Music Ensemble της Νέας Υόρκης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Albany της Ν.Υόρκης, η Ορχήστρα Concertante του Σικάγο, η Ορχήστρα Alhambra του Μαϊάμι και η Κρατική Όπερα της Καρλσρούης.

 

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Ώρα: 20.30

Εισιτήρια: 20, 15, 10 ευρώ

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2103611206