ΚΥΚΛΟΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ | Καμπαρέ ο Μαύρος Γάτος-Ταξίδι στην Belle Époque.
Οκτώβριος 11, 2018
Τάκης Θεοδωρόπουλος | Η επικαιρότητα της τραγικής σκέψης.
Οκτώβριος 15, 2018

Συμμετοχική Όπερα: Οι Μεγάλες Άριες της Όπερας | Για γονείς και παιδιά 8-15 ετών

Συμμετοχική Όπερα: Οι Μεγάλες Άριες της Όπερας

by the Katia Paschou Project

 

Μια μουσική εμπειρία Όπερας για όσους θέλουν να γνωρίσουν την όπερα για πρώτη φορά! Ιδανική για παιδιά και εφήβους (8-15 ετών)

Το 2018-2019 η Συμμετοχική Όπερα επιστρέφει με τις Μεγάλες Άριες της Όπερας: αρχικά με διαδραστικό παιχνίδι θεατρικά δρώμενα και χιούμορ αναλύονται οι βασικές θεματολογίες της όπερας και στη συνέχεια κοινό και καλλιτέχνες τραγουδούν γνωστές άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες των κορυφαίων συνθετών Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ κ.ά.

Στο πλαίσιο της Συμμετοχικής Όπερας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέα ταλέντα της όπερας από την ομάδα νέων καλλιτεχνών του The Katia Paschou Project.

 «Ένας αστικός μύθος λέει πώς ο Βέρντι τη γνωστή άρια La donna e mobile την έδωσε στον τενόρο του ένα βράδυ πριν την πρεμιέρα για να είναι έκπληξη στο κοινό! Πραγματικά οι μελωδίες είναι τόσο ευχάριστες που μπορείς να τις πιάσεις με το αφτί, και ο Βέρντι φοβόταν ότι το κοινό θα την είχε μάθει πριν καλά καλά γίνει η παράσταση! Ήταν τραγούδια βγαμένα από την καρδιά του κι ο κόσμος τα αγαπά ακόμα και σήμερα!» Κ.Π.

 

Η Ιστορία της Συμμετοχικής Όπερας

Η Συμμετοχική Όπερα είναι ένα από τα παλιαότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη, ειδικά σχεδιασμένο για να μυήσει βιωματικά παιδιά και εφήβους στον κόσμο της όπερας. Ξεκίνησε από το 2010 παρουσιάζοντας διάσημους έλληνες καλλιτέχνες του Λυρικού θεάτρου και αργότερα λειτούργησε σε ειδικό πρόγραμμα για σχολεία. Στα οκτώ χρόνια πορείας του έδρασε εντός και εκτός του Ιδρύματος με ένα ευρύ ρεπερτόριο από όπερα, οπερέτα, μιούζικαλ και παρουσίασε δύο μεγάλα έργα, το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ και το Ελιξήριο του Έρωτα του Ντονιτσέτι, πάντα με τη συμμετοχή του κοινού.

 

Συμμετέχουν: Γιάννης Αλεξόπουλος, τενόρος, Μαριάννα Μεσσαλά, σοπράνο, Βιβή Σικιώτη, σοπράνο, Μαρίνος Ταρνανάς, βαρύτονος και η Θάλεια Παπαδοπούλου στο πιάνο

Σχεδιασμός Υλοποίηση Παρουσίας: Κάτια Πάσχου

 

Εϊσοδος: 10 ευρώ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ώρα: 16.00-18.00

Αμφιθέατρο Ιδρύματος Θεοχαράκη

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.