ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ W. A. MOZART // Amadeus και Constanze
Μάρτιος 27, 2018
Γιώργος Κόρδης – Η βυζαντινή ελληνική ζωγραφική: χαρακτήρας και λειτουργία. Παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Απρίλιος 2, 2018

ROMANCERO GITANO… ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ – Φόρος τιμής στην Αρλέτα

Η Αρλέτα της αξέχαστης φωνής και των αγαπημένων τραγουδιών μας άφησε τον Αύγουστο του 2017. Εμβληματική φυσιογνωμία του Νέου Κύματος, ξεκίνησε την μουσική της σταδιοδρομία το 1966 και παρέμηνε ενεργή μέχρι το θάνατό της, πάντα εξελισσώμενη, αλλάζοντας συχνά ύφος, με μοναδικές ερμηνείες τραγουδιών δικών της αλλά και πολλών ακόμη συνθετών (Χατζιδάκις, Σπανός, Παπαδόπουλος, Μαυρουδής).

Με αφορμή το θάνατό της, η Μαρίνα Πετσάλη και ο Γιάννης Ευσταθόπουλος παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα, φόρο τιμής, με πολλές, γνωστές επιτυχίες της Αρλέτας, αλλά και μια ιδιαιτερότητα. Θα ακουστεί το Romancero Gitano του Μίκη Θεοδωράκη στο σύνολό του. Ο αξιόλογος αυτός κύκλος επτά τραγουδιών γράφτηκε για την Αρλέτα το 1967, αλλά λόγω χούντας τον ηχογράφησε μόλις το 1978. Οι στίχοι είναι του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλα δύο τραγούδια σε στίχους του Λόρκα, αυτή τη φορά σε μουσική του Πάκο Ιμπανιέζ. Ο Γιάννης Ευσταθόπουλος επέλεξε να τα διασκευάσει για σόλο κιθάρα διότι ο δίσκος του 1964 από τον οποίο είναι παρμένα αποτέλεσε σταθμό στις μελοποιήσεις του Λόρκα, ενέπνευσε ολόκληρο κίνημα και αναμφισβήτητα επηρέασε τους Έλληνες τραγουδοποιούς της ίδιας γενιάς.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.youtube.com/channel/UCqVpFzSDPQzlTRx1Ai64ydA

 

Μαρίνα Πετσάλη τραγούδι

Γιάννης Ευσταθόπουλος κιθάρα

 

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Ώρα: 20.30

Εισιτήρια: 20, 15 & 10 ευρώ

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2103611206