ΚΥΚΛΟΣ ΤΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΠΙΑΝΟ // Βραδιά με έργα Brahms, Ραχμάνινοφ, Liszt.
Δεκέμβριος 12, 2017
ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ | Ο Wagner στο ντιβάνι
Δεκέμβριος 22, 2017

Φιλοξενούμενες εκδηλώσεις: Aegean Jazz | Vasilis Rakopoulos Quintet

Μια ιδιαίτερη μουσική επικοινωνία βασισμένη σε αιγαιοπελαγίτικα μουσικά χαρακτηριστικά και αναπτύξεις ενταγμένες στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα της Jazz.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα πειραματικού ήθους που διατηρεί συγγένεια με αυτό που διεθνώς περιγράφεται με τον όρο “intuitive music”. Η ιδέα του Aegean Jazz project γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 στον απόηχο των συναυλιών του Markus Stockhausen και του Βασίλη Ρακόπουλου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Goethe και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το 2017 το Aegean Jazz Project εμφανίζεται με ένα καταπληκτικό κουαρτέτο γνωστών και καταξιωμένων μουσικών που πλαισιώνουν τον Β. Ρακόπουλο. H πρώτη ζωντανή ηχογράφηση του σχήματος από την συναυλία της 1ης Ιουνίου 2017 εκδίδεται σε CD από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και θα κυκλοφορήσει στην αρχή του Δεκέμβρη.

Δεν είναι μόνο οι πρωτότυπες συνθέσεις που απεικονίζουν και προβάλουν τη λιτότητα του κυκλαδικού ιδιώματος, αλλά και ο τρόπος προσέγγισης και ερμηνείας που αναζητά έναν ήχο ανάτασης, έναν ήχο αντίστοιχο με το φως των Κυκλάδων.

 

Μάξιμος Δράκος πιάνο, πλήκτρα

Ντίνος Μάνος κόντρα μπάσο

Βασίλης Ποδάρας τύμπανα

Χάρης Λαμπράκης νέι

Βασίλης Ρακόπουλος κλασική & midi κιθάρα

 

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Εισιτήρια: 12 ευρώ

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2103611206