Άριες στον ήλιο.. μια κατασκήνωση στην Τέχνη
Μάιος 8, 2017
Περιηγηθείτε στην έκθεση της Μαρίας Κάλλας μέσω της Clio Muse APP!
Μάιος 15, 2017

Καλοκαίρι με το Arkki, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη!

Το Arkki (School of Architecture for children and Youth), το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, που ήρθε στην Ελλάδα από την Φινλανδία, συνεχίζει τη δράση του και το καλοκαίρι στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών.

Στα εργαστήρια του Αrkki, τα παιδιά -με άξονα το Αρχιτεκτονικό παιχνίδι- πειραματίζονται, σχεδιάζουν καιανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία & τη δημιουργικότητά τους, και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι “αρχιτέκτονες” του μέλλοντός τους!

Έτσι, από τις 19 Ιουνίου ως και τις 12 Ιουλίου, ξεκινούν οι καλοκαιρινοί κύκλοι με εργαστήρια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά!

Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και ολοκληρώνεται σε 4 διδακτικές ώρες, δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα & Τετάρτη στις 11:00.  Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εργαστηρίων έχει ως εξής:

Α’ ΚΥΚΛΟΣ

Δευτέρα 19/06 : ΚΑΛΥΒΕΣ Ι

Τετάρτη 21/06 : ΚΑΛΥΒΕΣ ΙΙ

Β’ ΚΥΚΛΟΣ

Δευτέρα 26/06 : ΤΟ ΝΗΣΙ Ι

Τετάρτη 28/06: ΤΟ ΝΗΣΙ ΙΙ

Γ’ ΚΥΚΛΟΣ

Δευτέρα 3/07 : ΠΕΛΩΡΙΟΙ ΠΥΡΓΟΙ Ι
Τετάρτη 5/07: ΠΕΛΩΡΙΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΙΙ

Δ’ ΚΥΚΛΟΣ

Δευτέρα 10/07 : ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Ι
Τετάρτη 12/07 : ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΙΙ

Τιμή συμμετοχής για κάθε κύκλο 40€

Πληροφορίες στο 210 3611206 εσωτ. 1042 & education@thf.gr, τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ιδρύματος Θεοχαράκη.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση και να αποσταλεί με email education@thf.gr ή με fax 210-3611380, καθώς και να έχει γίνει προπληρωμή.